Melyik tanult szakmának van jövője?
Széles érdeklődési köröd van,az biztos.:)
Szerintem az alapján dönts,hogy pl. az ápoló és fodrász jobban érintkezik emberekkel-míg a szakács és cukrász zártabb,inkább szakmai feladatai vannak.
Szóval a kérdés,hogy inkább emberekkel foglalkoznál szívesen,vagy mondjuk a főzéssel?
Egyébiránt amiket felsoroltál,mindnek van jövője,mert csecsemők biztos lesznek ezentúl is,de szükség lesz fodrászra,szakácsra és cukrászra is.
A jót egyébként nyílván látod mindegyikben
-csecsemők: ennél szebb,mint ember jön a világra és velük találkozol,nem sok dolog van még
-fodrász: ha vállalkozást nyitsz majd egyszer,jó hírneved lesz,sok kuncsaft,közepes szinten eltartja a családod
-szakács:sem te,sem családod éhezni nem fog,az biztos
-gyönyörű kreációkat készítesz és neved lehet az iparban
,de vegyük át a rosszat:
-csecsemőknél láthatsz sok betegséget,bajt,hogy tudnád elviselni?
-Fodrász az gyakorlatilag legrosszabb esetben bőrbetegséggel,korpával,kosszal találkozhat
-Szakács-ennél a főzésen kívül magas a higiénia,folyamatos tisztítás és takarítás,gyakori az elhízás
-cukrász: egy idő után nem igen fog érdekelni az édesség,annyit látsz
lehető legrosszabb döntés az általános gimnázium
felesleges, általános tantárgyak zöme
négy éven át biológia, földrajz, fizika, kémia, ének, rajz, történelem, matematika
én a szakközépiskolát ajánlom
én pl. közgazdasági szakközépbe jártam
megtanultam nagyon gyorsan tiz ujjal vakon gépelni
ez nagy fegyvertény ma
látom a gazdasági összefüggéseket
olyan dolgokat tanultam, amiket mások egyetemen
nem a fülemüle felépítését kell tanulni
(persze ha az érdekel akkor, az)
hanem idegen nyelvet, jogi ismereteket
(pl. hogy ne vágjanak át, ne semmizzenek ki majdani örökségedből)
gimnázim - felesleges
érettségi - kötelező minimum!
de úgy, hogy közben hasznosítható!!! tudást szerezz
ne általános, használhatatlan tudományoskodást!!
(egy 26 éves jogász végzettségű fiú)
Én is közgáz szakközépbe jártam, de informatikát tanulok főiskolán. A közgáz csak arra volt jó, hogy a töltelék tárgyakból gyorsan levizsgáztam a fősulin, de a közgázt messziről elkerülöm, mert nem érdekel, a jog ugyancsak.
Téged sokminden érdekel, azért ajánlom a gimit, és eldől. A nyelveket érdemes tanulni, az bármilyen területen jó, szóval lehet akár egy nyelvszakos gimi, szakközepet csak akkor, ha az a terület komolyan érdekel, másképp nem sokra mész vele, mert ha nem tetszik, úgy jársz, mint én, hogy nem tudtam volna felvételizni, mert az informatikára szükséges felvételitárgyakat csak minimális szinten tanultuk, és abba a suliba mentem így, ahova nem kellett felvételizni, hanem pontok alapján felvettek. 2 ponttal maradtam le az egyetemről akkor emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!