Hogyan lehetek tanár? 16/L
jó tanár lennék?szeretem a gyerekeket, vonzz a tanári pálya a kevés fizetés ellenére is. elsősorban talán az irodalom tanári állást választanám, nagyon szeretek olvasni, gyakorlatilag bármit elolvasok legyen az vers, regény, szakkönyv, de elsősorban a komolyabb témájú könyveket szeretem(pl.: kedenc könnyvem az ember tragédiája, már vagy 3x olvastam és még legalább 100x fogom:D). közép iskolában akarok tanítani csak az a baj hogy mostanában iradalmomból 2-3 körül állok. másik ami érdekelne, hogy vendéglátós suliba járok és, ott ilyen, hogy cukrász tanár, szakács tanár és pincér tanár is van, és ilyeneket hol képeznek? vagy oda csak gyakorlat kell és nem is kell tanári?ráadásul csak szakközepes vagyok, így egyáltalán van esélyem?
bocsi kicsit hosszúra sikeredett
Ha ennyire szereted az irodalmat, hogyhogy 2-3 körül állsz belőle?
Magyartanár úgy lehetsz, hogy jelentkezel magyar alapszakra (3 év), aztán mesterszakra (2 év), magyartanári szakiránnyal és pluszban választasz mellé még egy tárgyat (kétszakos tanárokat képeznek). De az egyetemi magyar szak nem csak annyiból áll, hogy olvasgatunk, elemezni is tudni kell, rengeteg nyelvtan is van, stb.
gondoltam hogy nem csak olvasásból áll a világ, de jó is lenne, ha igen.
és milyen szakok vannak irodalomhoz? vagy bármit lehet hozzá választani?
Elvileg bármit választhatsz, ami érdekel és az adott egytemen tanítják.
Szakközépből sem esélyetelen bejutni, magyart mindenhol tanítanak, szakközépben is ugyanazt, mint gimnáziumban. Iskolája válogatja, de magyar szakon általában nem szokott olyan nagyon magas ponthatár lenni, idén pl 350-400 pont körül volt. Egy jó érettségivel szerintem van esélyed, de nem árt ha van pluszpontod is, kitudja hogyan változnak a ponthatárok a következő években.
osztatlanná*
bocs elírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!