Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csinálhatom így érettségi után?

Csinálhatom így érettségi után?

Figyelt kérdés
A legtöbb diákkal ellentétben, én DIREKT szeretnék egy évet kihagyni érettségi után, és nem rögtön egyetemre menni. Ennek több oka is van, nem részletezném. Másrészt: úgy tervezem, hogy 12.-ben minden erőmmel azon leszek, hogy az alap tárgyakból a lehető legjobban érettségizzek. Plusz teszek egy biológia emelt szintű érettségit is, és ezt is meg kéne írnom 5-ösre. Aztán egy évet kihagyok, a meglévő német nyelvvizsgám mellé megpróbálom letenni egy angolt vagy egy olaszt is, és rágyúrok kémiára, majd abból is teszek egy emelt szintű érettségit, és jelentkeznék orvosira. Mert hogy oda szeretnék bejutni, csak nem egyből:) Most vagyok 11-es. Ezt lehet így?
2010. nov. 13. 22:30
 1/8 A kérdező kommentje:
*megpróbálok
2010. nov. 13. 22:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet.
2010. nov. 13. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
17%

Csinálhatod, bár azt hozzátenném, hogy orvosira bejutni a legkönnyebb.

Ha már az érettségiket és egy nyelvvizsgát is szét kell húznod, akkor nem tudom, hogy mi lesz veled egy vizsgaidőszakban, ahol gyakran 1000-2000 oldalt kell megtanulni...

2010. nov. 13. 22:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Viszont azt ne feledd hogy a két emelt szintűvel már megvan a maximális 80 pluszpont. A már meglévő angol nyelvvizsgáddal pedig már teljesítetted a nyelvi követelményeket a diplomához is. Az orvosi ugyanis egy középfokút kér. Szóval szerintem ebben a helyzetben "felesleges" még a nyelvvizsgákra is tanulnod.

Sok sikert!!

2010. nov. 13. 22:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Te meg ne rémítgesd szegényt. Majd ott rá fog jönni mi a leghatékonyabb tanulási módszer.

2010. nov. 13. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen, mert pár éven belül kötelező lesz az emelt szint, ha nincs meg, akkor meg se nézik a pontjait.
2010. nov. 13. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 22.51-essel, nem kell bölcselkedni, nem ismerheted a másik helyzetét.

Én másodéves vagyok Debrecenben, én is kihagytam egy évet orvosi előtt. Nem azért, mert "szét akartam húzni" a dolgot, hanem egyszerűen annyira gyűlöltem a középiskolámat meg a tanáraimat, hogy képtelen voltam összepontosítani, hiába tanultam, szétcsúsztam, mert valamiért nem jött be a képem a tanáraimnak, így hármasnál jobb jegyet nem adtak. Ez beteg kiborító egy idő után, pláne akkor, ha orvosira készülsz.

Aztán a nyáron lenyugodtam, majd egy év múlva leérettségiztem egy másik iskolában, és simán bent voltam. A vizsgaidőszakok sem jelentettek problémát (legalábbis eddig), mert teljesen másképp álltam a dolgokhoz, teljesen más volt a közeg.

Imádok tanulni, imádom az egyetemet.

2010. nov. 13. 23:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek:) Az utolsó válaszoló nagyjából leírta az én okaimat is:) Nem a tanulással van a gond. Elég nagy a teherbíró képességem. Szóval nem csak széthúzni akarom a dolgokat. Szimplán összekötöm a kellemest a hasznossal, így legalább biztosra mehetek. Ez az 5. évem a gimiben, soha nem tudtam igazán beilleszkedni, és nagyon elegem van már az egészből. Szeretnék egy évet kihagyni, hogy "feltöltődjek", dolgozgassak kicsit. Közben meg tanulok is, és így nem felejtek.
2010. nov. 14. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!