Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van olyan szak egyetemen,...

Van olyan szak egyetemen, főiskolán, amit nem bélyegeznek "büfészaknak"?

Figyelt kérdés
Miért csak olyanokat találok, amiről azt írják, hogy később nem lehet vele elhelyezkedni? Van olyan, amivel lehet, talán?
2010. nov. 13. 17:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Minden szakkal el lehet helyezkedni. Én éppen egy "büfészakot" csinálok, de már most megvan a munkahelyem, ahová egyetem után teljes állásban fölvesznek.

Egyszerűen az a helyzet, hogy túl sokan végeznek egyetemen. Ezeknek csak egy töredékét veszik fel, méghozzá csak a legjobbakat.

Akik nem tartoznak ebbe a csoportba, azok kb esélytelenek. Belőlük lesznek a diplomás munkanélküliek, akik aztán szidják az oktatást. Pedig ez csak rajtuk múlik. Nézd meg, hány TDK helyezett lett munkanélküli diploma után. Elárulom, egy sem. Mert ők tanultak, tudnak, nem csak papírjuk van.

Ez is egy tipikus duma, hogy nincs igazi tudás a diploma mögött. Na most ez a valóságban úgy néz ki, hogy aki akar, az tanul, megszerzi a tudást. Aki nem, csak kettesekkel átcsúszik, ugyanolyan bután jön ki az egyetemről, mint ahogy bement.

Az a lényeg, hogy azt tanuld, amit szeretsz, ami érdekel. De abból legyél a legjobb! Menj versenyekre, konferenciákra, ismerjék meg a neved! Olvass utána minden témának! Így eljutsz arra a szintre, hogy amikor lediplomázol, nem te fogsz munka után rohangálni, hanem téged fognak a munkáltatók megkeresni.

Ha erre nem érzed képesnek magad, akkor csak időpocsékolás az egyetem, jobban jársz egy szakmával, ma hiány van szakmunkásokból amúgy is, tutira lesz munkád. De ott is törekedni kell, hogy a legjobb legyél. Ez a piacgazdaság áldása és átka - a legjobbnak kell lenni.

2010. nov. 13. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!