Van olyan szak egyetemen, főiskolán, amit nem bélyegeznek "büfészaknak"?
Rajtad múlik, hogy mi a pazarlás és mi nem. Például a jogász szak tipikusan az, amivel hatalmasat nyerhetsz, de éppen ki is törölheted. Rajtad múlik. Sokan átvergődik magukat a szakon, diplomát szereznek, aztán csodálkoznak, hogy nem kellenek senkinek a képzetlenségük miatt.
Ellenben ha tudatosan készülsz, képzed magad, szakosodsz, elmélyülsz valamely jogágban, esetleg megtanulsz mellé 2-3 nyelvet, akkor soha az életben nem lesz gondod az anyagiakkal, mert ölni fognak érted.
A családunk cégének is nagyon nagy szüksége volna képzett és szakképzett jogászra, de nincsen! Aki van, azt meg nem tudjuk megfizetni, mert a multik ajánlataival lehetetlen szembeszállni. Sajnos mi nem tudunk 6-7 kilót + prémiumot fizetni, mások viszont kifizetik. Egyébként a multiknál is szükség van az említett emberekre, de kevesen vannak.
Nagyon gyakori hozzáállás a jogászoknál, hogy mindent megtanulnak olyan közepesen, vagy elégségesen, aztán a diploma után nem kellenek sehová, esetleg megpróbálnak idővel ügyvédként praktizálni, persze abból meg annyi van, mint a dög. De máshoz nem értenek. Esetleg valami irodába elmennek nettó 120-ért melózni.
Dolgozott nálunk egy 26-27 éves pályakezdő csaj, orosz anyanyelvű volt, de beszélt mellette még más szláv nyelveket is, plusz angolul folyékonyan, németül is elég jól. Most egy nagy vállalat hazai képviseletében melózik, nem is mondom el mennyi pénzért... És őt nem nyomta papa, meg a mama.
Én is jogásznak készülök, igaz csak 3. szemeszteres vagyok, de már most tudom, hogy mit fogok elsajátítani tökéletesre. Sokan beszólnak, hogy álomvilágban élek, de leszarom őket, mindig is azt csináltam, és érdekes eddig mindenben sikeres voltam amihez hozzákezdtem. Te is tedd ezt, ne hallgass arra a sok okos "hozzáértő" energiavámpírra, akik próbálkoznak mindent lefikázni.
Én azt mondom, hogy tanulj azt, ami igazán érdekel, de kegyetlenül tanuljad meg, legyél igazi szakértő amire megkapod a diplomádat. Mindig akarj eggyel jobb lenni, mint a többiek. Akkor majd az éles versenyben is jobb esélyeid lesznek a munkaerőpiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!