Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítene valaki egyetemi...

Segítene valaki egyetemi kérdésben?

Figyelt kérdés

Az az egy hatalmas problémám van, hogy sajnos anno nem sikerült túl jól az érettségim, mert közép suli után dolgoznom kellett, ezért (hiba volt) nem nagyon foglalkoztam vele.

Pontom sajnos nem lenne elegendő egy nevesebb egyetemre (BGE , Corvinus.. stb.) , viszont mostmár szeretnék diplomát szerezni. Gazdasági területen szeretném a jövőmet elképzelni, ezért a GazdMen szakon szeretnék tovább tanulni.

Az lenne a fő kérdésem, hogy mivel kevés pontom van, egy Kodolányi jó választás lehetne-e? Utána terveznék mesterre tovább menni. Lassan 29 éves leszek (ez csak egy kis plusz info) és jelenleg egy banknál dolgozom. Sajnos szinte csak rosszakat olvastam az egyetemről.

Így mit gondoltok, vagy valakinek esetleg valamilyen ötlete, hogy járnék a legjobban?

Szívesen fogadom az építő válaszokat, és esetleg kritikákat. Csak tényleg tanácsra/segítségre lenne szükségem, szóval kérlek titeket ne kezdjetek el trollkodni.

márc. 22. 16:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Ha nincs elég pontod, két lehetőséged van;

-olyan helyre mész, ahova van elég pontod

-újraérettségizel.

Az újraérettségizés rengeteg idő és energia (meg pénz, ha tanárral készülsz), ezért jobban jársz egy "kevesebbet érő" diplomával.

márc. 22. 19:02
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem jó választás, gyenge a képzése.Az lenne a legjobb megoldás, hogy a felvételi tárgyakból újra érettségizni, akár emelt szinten is. Továbbá meg kell nézni, hogy a kiválasztott egyetemen mire adnak plusz intézményi pontokat és azok közül teljesíteni még. A korábbi évek ponthatárai is tájékozódási segítségek lehetnek.
márc. 22. 20:15
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen újra érettségin én is gondolkoztam, de az rengeteg idő és pénz, ezért gondolkoztam a Kodolányin … , mert utána szeretnék menni mester képzésre, azt meg valamelyik nevesebb egyetemen tervezném.

Abban kérhetnék magyarázatot, hogy miért nem jó ötlet a “gyenge” képzés vagy mit takar ez? Sejtem, ha pályakezdő az ember, akkor szívesebben vesznek fel egy ELTE diplomával rendelkező embert, de akinek van tapasztalata a munkaerőpiacon esetleg azon a területen, ahol dolgozni szeretne, ott is ennyire számít a diploma “minősége”?

Sajnos ezen a területen nincsenek tapasztalatim mi és hogy számít, eddig nem kellett ilyeneket agyalnom :D .

Köszönöm mégegyszer a válaszokat és a továbbiakat is előre!

márc. 22. 20:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Erőteljesen nem értek egyet a többiekkel, én újraérettségizést ajánlom. 2 jó emelttel + 1 B2 nyelvvizsgával legtöbb jó egyetem államijára bekerülsz (rossz esetben önköltségesre). Van több mint egy éved átdolgozni 2 tankönyven (ha megy az angol, akkor meg elég 1), ami szerintem bőven lehetséges. Magán tanárnak van elég online anyag manapság hogy meg tudd oldani anélkül, meg a chatgpt fejlődése is erőteljesen segít ebben.
tegnapelőtt 14:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben újra érettségiznék 1-2 tárgyból.1 év alatt simán lehozol 2 tárgyat is.
tegnapelőtt 14:46
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Átgondolom ezt a lehetőséget is, illetve utána matekozok mennyi plusz pontot nyernék így. Max két legjobban fekvő tárgyból újraérettségizem, egyikből emeltezem. Angolt most hanyagolnám, nagyon sokat felejtettem sajnos… viszont nyilvánvalóan nyelvvizsgát a jövőben mindenképp leszeretném tenni, de ez így már sok lenne egyszerre anyagilag is.

Azt viszont megtudnátok nekem írni kérlek, hogy miért lehet rossz választás pl. egy Kodolányi, ha utána szeretnék tovább menni mesterre + nem az iskolapadból kerülnék a munkaerőpiacra, hanem van azért némi tapasztalatom.

Így ezek fényében is ennyire számítana egy nevesebb egyetem, ha tényleg a mester képzést …. nem tudom mondjuk az ELTÉN vagy Corvinuson vagy BGE-n vagy BME-n végezném el.

Apropó egy bónusz kérdés, mit ajánlanátok mesterképzés szempontjából, hol lehet majd érdemes elvégezni , ha van ilyen tapaszalotok? :D

tegnapelőtt 20:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Közel se biztos, hogy 7 félév után még lesz erőd/időd mesterképzésre 30+ évesen.Azt se tudni még jelenleg, hogy az alapképzés menni fog-e, szóval inkább már az alapszakra nevesebb egyetemet választanék.
tegnapelőtt 20:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt azért, mer pl.: [link] itt is kicsit alulteljesít az egyetem. Meg szerintem itt abba is bele kell gondolni hogy nem fogod e megbánni 1-2-3-5 év múlva.

Amúgy meg csak tipp, nagyon javaslom a 2 emeltet, mivel pontozásnál kitudod maxxolni az intézményi pontokat 2 45%-feletti emelttel. Fejből nem tudom a pontos ponthatárt, de ha mindkettőt megírod 75%-ra akkor lesz 400 pontod már. És ide még írnám hogy ha jól emlékszem bármely tárgyból írhatsz iskolát elhagyva, tehát pl üzleti vagy gazdasági ismeretek lehet hátteredre nézve könnyen mennének neked.

tegnapelőtt 20:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8. Már nem így van, egyetemek döntik el, mire adnak plusz pontot. Nem biztos, hogy 2 emeltre is adnak.
tegnapelőtt 22:49
 10/12 A kérdező kommentje:

Értem, van benne valami.. de egyébként tényleg, ahogy nézegettem egyetemek arra is adnak intezményi pontot, ha van már munkatapasztalatod, vagy írsz egy motivációs levelet stb… ahogy nézegettem párat. Szóval ezért nem tudom, hogy annyival több plusz pontom lenne két emelttel.

Még egy olyan kérdés, hogy érettségizni nem csak olyan tárgyból lehet, amit 2 évig tanultunk legalább , vagy volt változás? Mert a gazdasági ismeretek jól hangzik egyébként. :D

tegnap 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!