Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi lehetek biosz és francia...

Mi lehetek biosz és francia érettségivel?

Figyelt kérdés
Most 11 félévkor leadtam a kémia faktomat mert nem nagyon tudtam követni az anyagot és nem is nagyon szeretem a kémiát. Szeretnék egyetemen tovább tanulni de nagyon nehezen találok olyan opciókat amihez nem kell kémia is.Biologuson gondolkodtam de ott is kell sok kémiát tanulni.

tegnap 14:25
 1/3 anonim ***** válasza:
28%
Pszichológia?
tegnap 16:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ne azt vedd alapnak, hogy miből lesz érettségid, hanem onnan indulj ki, hogy milyen fajta szakterület érdekelne.

Pl. valamilyen egészségügyi vagy agrár jellegű szakma...

Amelyik megtetszik, annak nézd meg a szimpatikusnak látszó egyetemét, az induló szakokat. Aztán ami jónak látszik, annak a felvételi követelményeit:

miből kell emelt szintű, miből közép szintű érettségi, mire adnak plusz pontot, stb.

Mondjuk a legtöbb biológiát tartalmazó szakma elég alaposan igényli a kémiát, sőt, sokszor a fizikát is. Szinte nem is létezik olyan, hogy kémia nélkül menjen. A biológus sem. Ha nem emelt érettségit írnak elő, akkor is az egyetemi anyag jelentős része biokémia (amihez a sima kémia csak alap).

tegnap 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

#1 Pont az a szak, amit nagyon rossz ötlet csak az alapján elkezdeni, hogy miből érettségizik valaki. Nagyon nagy elhivatottság kell hozzá, és az egyetem után is rengeteget kell tanulni. Nem lehet úgy csinálni, hogy "nem volt jobb ötletem, ezért elkezdtem ezt".

A második válaszolóval kell egyetértenem. Először azon gondolkodj, mi érdekel, aztán utána jöhet, hogy miből kell érettségi. Azt mérlegeld, milyen jellegű munka tetszene neked (pl. egyedül vagy csapatban dolgoznál inkább, mennyire fontos a rugalmas munkaidő, emberekkel szeretnél dolgozni, vagy ideálisabb lenne valamilyen irodai/számítógépes/kutatósabb munka...). Sokkal fontosabb, hogy ezeket átgondold, hiszen az érettségi tulajdonképpen csak a bemeneti feltétel, de a tényleges munkádat több évtizedig fogod végezni.

tegnap 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!