Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Francia helyett angolból...

Francia helyett angolból érettségizni?

Figyelt kérdés
Érettségi előtt megbuktam francia nyelvből. A többi tantárgyból sikeresen leérettségiztem, viszont most augusztusban kéne pótvizsgáznom franciából aztán októberben tenni le az érettségit belőle. Már tavaly előtt is szerettem volna át menni angolra mikor kezdtem a 2 éves érettségi tanulmányaimat , de lekéstem arról hogy átmenjek. Tavaly meg már a létszám miatt nem tudtam menni… Ilyenkor mi a teendő? Lehetséges valamilyen módon csak angol órákra bejárnom estin elvégezni és aztán angolból tenni érettségit?

2022. júl. 28. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem értem. Az érettségi feltétele az elvégzett középiskola. Ha nincs meg, akkor alapból nem is lehet érettségizni. Tehát, ha nincs meg a franciád semmiből sem érettségizhettél volna.
2022. júl. 28. 14:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Előrehozott érettségit tettem mindenből szóval lehetséges.
2022. júl. 28. 14:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Már csak a nyelv maradt amit meg akarok változtatni , erre várok válaszokat ,hogyan lehetséges.
2022. júl. 28. 14:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

"Előrehozott érettségit tettem mindenből"

Nem lehet mindenből előrehozott érettségit tenni. A kötelező tárgyak közül sem magyarból, sem matekból, sem történelemből nincs erre lehetőség. Egyedül idegen nyelvekből, informatikából és azokból a reál tárgyakból lehet, amiknek a tanulását 12. előtt végleg befejezted.

2022. júl. 28. 15:54
 5/10 A kérdező kommentje:

A kérdésre szeretnék választ.

Nem tudom ti mikor érettségiztetek ,viszont ha egy tantárgyból megbuktál akkor minden másból előrehozottat tehetsz , érettségit nem kaptam , de törzslap kivonatot igen amire ez a 3 tantárgy pontszáma és osztályzata ott van. Sikeresen meg van , ha idegen nyelvből meg szerzem az érettségit akkor kapok keményfedelű érettségi bizonyítványt. Ezt már nem akarom tovább ragozni ,mert most itt nem ez a lényeg.

2022. júl. 28. 16:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"ha egy tantárgyból megbuktál akkor minden másból előrehozottat tehetsz"

Ez úgy hülyeség, ahogy van. Ilyen egyszerűen nincs. Leírtam, miből lehet előrehozott érettségit csinálni. Soha, semmilyen körülmények között nem lehet másból, és a középiskolai tanulmányok befejezése előtt érettségizni sem lehet.

A mondandód többi részét sem teljesen értem... Viszont 3+1 tantárggyal megint csak nem kapsz bizonyítványt, ugyanis ahhoz öt tárgyból kell sikeresen érettségizni.

Szóval két lehetőség van: vagy magad sem tudod, hogy milyen érettségit csináltál/kellene csinálnod (de tuti, hogy nem előrehozottat, és biztos, hogy nem összesen négy tantárgyból), vagy egy szörnyen kivitelezett kamu kérdéssel van dolgunk.

2022. júl. 28. 17:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha nem a kérdésre válaszolsz akkor inkább hagyjuk is. Szakmai az 5. , de abból nem kellett külön vizsgázni ,mert már meg volt. Az első 3 évem szakmai volt utolsó 2 év érettségi. De lehetne hogy ezen nem ragadunk le és a kérdéssel foglalkozunk?
2022. júl. 28. 17:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Itt is leírják amit én is… most már nem szeretnék egy olyan hozzá szólást sem ami abból áll hogy ilyen nincs és kamu.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

2022. júl. 28. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Nézd, mivel ezt így nem igazán lehet(ne) nem hiszem hogy sokan tudnának érdemben válaszolni. A legegyszerűbb az lenne, ha felhívnàd az iskolàt és tőlük megkérdeznéd.
2022. júl. 28. 17:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben ,köszönöm. Sajnos interneten semmi féle ilyen információ ezzel kapcsolatban nincs. Azért kérdeztem hátha valaki volt ilyen szituációban és tud mondani erről valamit bővebben. De ha nincs semmi , beszélni fogok az iskolával.
2022. júl. 28. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!