Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes fenntarthatósággal...

Érdemes fenntarthatósággal kapcsolatos képzést vagy tanulmányokat kezdeni?

Figyelt kérdés

Érdekel a téma, de nem ez a fő profilom igazából. Gazdasági alap és mesterdiplomám már van. Viszont elgondolkoztam még egy másik mesterképzés elvégzésén. Az alábbi szakokat jelöltem meg.

BME regionális és környezeti gazdaságtan

Edutus körforgásos gazdaság menedzsment

DE ESG képzése

Ha bárkinek van tapasztalata bármelyik képzéssel szívesen olvasnám a véleményét.

ma 16:43
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogy érdemes-e, az elsősorban tőled függ, és attól, hogy mit és hol szeretnél csinálni. De ha érdekel, akkor hajrá, kevesebb nem leszel tőle.
ma 17:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy érdemes?

Ha érdekel, és szeretnél ilyennel foglalkozni, akkor igen.

Ha csupán racionális érvek mentén gondolkodsz, akkor nem. Ha érdekel a téma, akkor te is tudod bizonyára, hogy kb.a cégek 99,99%-át addig érdekli a fenntarthatóság, amíg hasznot tudnak belőle húzni PR oldalon, vagy amíg teljesíteni kell valami törvényi kötelezettséget ezzel kapcsolatban. Rengeteg a zöldre mosás, a tegyünk úgy mintha dolog, aztán mögötte semmi nincs.

Fenntarthatóság, kibocsátás területen nem áll túl jól a világ, az USA is most lépett ki a párizsi klímaegyezményből. Nálunk a cégek kb. örülnek, ha túl tudnak élni a jelenlegi gazdasági környezetben, nemhogy ilyen kérdésekkel foglalkozzanak. Az összes klímakutató egyetért abban, hogy a gazdasági összeomlás felé haladunk, abban van vita csak, hogy mikor fog ez bekövetkezni.

Nyilván ezer vetülete van a témának, hogy mit foglal ez magában, nem tudom mi érdekel belőle, azt nem fejtetted ki.

ma 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!