Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » CNC esztergályos képzés hány...

Sdavid88 kérdése:

CNC esztergályos képzés hány éves? Nehéz? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, fősulira járok (ez a 7.félévem, de kevés a kreditem, gépészmérnök), gyatrán megy és nem is igazán foglalkoztat. Gépipari tech. órán esztergálással, marással foglalkoztunk gyakorlatban és nagyon bejött. Érdemes lenne abbahagynom a fősulit, és kitanulni helyette a CNC esztergályost OKJ-n? (Valószínű ebben a félévben repülök a fősuliról 3/3-as tantárgy miatt)
2010. nov. 9. 13:05
 1/2 anonim válasza:

Gyorsított tanfolyamon ellehet végezni 3 hónap alatt.

Én szakmunkás képzőben végeztem el másodszakmaként az esztergályos után.Könnyen ellehet végezni, de sok pénzt nem fogsz keresni vele.Gépkezelőként 90-120 nettó és akkor 3 műszakban, 8 órában nyomhatod a monoton melót.

2010. nov. 12. 09:12
 2/2 anonim ***** válasza:
Apám kezdetben esztergályosként ment ki Németországba dolgozni , majd a cég elküldte egy pár hetes ilyen CNC tanfolyamra , mert hiány volt belőle és azóta azt dolgozza , lassan 10 éve és már szinte nincs olyan dolog amit ne tudna megcsinálni. Heti 50-55 órát dolgozik és tényleg nem keres vele sokat havi 650.000-700.000 Ft :) Ha érdekel mindenképp végezd el és irány külföld! A gépészmérnökkel is jól lehet keresni akár még mo.-n is csak el kell végezni 5 év alatt utána meg egy kis szakmai tapasztalatot szerezni.
2011. jún. 21. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!