Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » El lehet végezni egy egyetemi...

El lehet végezni egy egyetemi képzést hamarabb, mint amennyi a képzési idő?

Figyelt kérdés

Szakot akarok váltani. Konkrétan osztatlan tanárképzésen akarom az egyik szakomat cserélni(harmadéves vagyok, semmiképp nem akarom a megkezdett szakot befejezni), és a másik szakom összes eddig teljesített tárgyáról el tudnám fogadtatni a teljesített krediteket.

Namármost emiatt szabadul fel egy csomó időm, tehát megcsinálhatnám, hogy hamarabb elkezdem felvenni a tárgyaimat, a mintaterv szerint semminek nincs semmi élőkövetelménye.

Ilyen esetben megoldható, hogy ne öt év legyen, mire végzek?

jan. 28. 19:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Meg. A semminek nincs semmi elokovetelmenye eleg valoszinutlennek hangzik. De meg egymasra epulesek eseten is lehet kerni hogy egyszerre teljesithesd oket, mert ugyis megvan mar a jegy, ill hogy irjanak ki vizsgakurusokat, amikre csak beirjak az elfogaott jegyeket.

De minimum felevszam lehet hogy meg van hatarozva, azt kulon meg kellene kerdezni.

jan. 28. 19:59
 2/14 A kérdező kommentje:
#1 Megnéztem a mintatervet. Végig totál üres a táblázatban az előkövetelmény oszlop. Tehát feltételezem, hogy nincs az, hogy ha nincs meg X tárgy, akkor Y tárgyat nem vehettem fel.
jan. 28. 20:38
 3/14 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha a másik szak tárgyait meghirdetik minden félévben. Erre kevés az esély.
jan. 28. 20:53
 4/14 A kérdező kommentje:

#3 Miért kéne minden félévben meghirdetni mindent?

Mármint teszem azt, elfogadtatom abból a szakomból, amit nem cserélek, pszichológiából, pedagógiából az összes eddig teljesített tárgyat+tesit+szabválokat, ami a három év alatt meglett (tehát kb mind). Első évben meg felveszem a negyedéves őszi tárgyakat a le nem cserélt szakomból, meg még felveszem a másik szak összes elsős tárgyát, meg még bármelyikből bármelyik évfolyam ősszel meghirdetett tárgyát.

Mármint első év őszi félévben csinálhatom a második/akárhanyadik félév őszi tárgyát, ha annak nem volt előkövetelménye, nem...?

jan. 28. 21:06
 5/14 anonim ***** válasza:
El lehet végezni hamarabb a képzést. Én történelem alapszakon végeztem, majd felvettek az osztatlan tanárképzésre történelem-földrajz szakra, kreditelismertetés után 3 év alatt végeztem.
jan. 28. 21:17
 6/14 anonim ***** válasza:
5. tehát 5 év alatt. Ez mitől rövidebb?
jan. 28. 21:50
 7/14 anonim ***** válasza:
6. Összesen 6 év alatt végeztem, de az eredetileg 5 éves tanárképzésen 3 év alatt (persze okosabb lett volna ha eleve tanárszakra megyek, de most már mindegy).
jan. 28. 21:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Elméletileg igen, de a gyakorlatban nem igazán szokott sikerülni.
jan. 28. 22:43
 9/14 anonim ***** válasza:

Hat nekem akkor is furan hangzik ez a semminek nincs elofeltetele dolog. Tehat minden targy nullarol indul, fuggetlenul mas targyakbol megszerzett tudasanyagtol. Nem lehet hogy csak ott nincsenek beirva, ahol nezed?

De ha tenyleg igy van, akkor 1 ev alatt is fel lehet venni az osszes targyat, az oszi feleveseket elso felevben, a tavasziakat masodik felevben, es kesz is.

3 Meg kell kerni hogy hirdessek meg a targyakat vizsgakurzuskent, keresztben. Ez egy pusztan adminisztrativ aktus, ugyintezok meghirdetik, kreditelismeres alapjan beirjak a jegyet, nem kell hozza oktato meg semmi. Legalabbis azon az egyetemen, amire perpillanat ralatok.

jan. 28. 22:55
 10/14 A kérdező kommentje:

#9 Megnéztem az összes tanárképzés mintatervét tartalmazó dokumentumban is, meg abban is, ami csak a könyvtáros tanárszak leírását+mintatervét tartalmazza, és az egyezik.

Gondolom két helyre csak nem töltötték fel ugyanolyan hibásan, de azért csatolom mind a két helyet, ahol néztem.

[link]

[link]

jan. 28. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!