Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jó átlagnak számít egyetemen?

Jó átlagnak számít egyetemen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

III. féléves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató vagyok egyetemen, és szeretném megkérdezni, hogy ezek az eredmények jónak számítanak-e a tapasztalataitok szerint?

• Ösztöndíjindex: 5.13

• Korrigált kreditindex: 5.13

• Összesített korrigált kreditindex: 13.64

• Súlyozott tanulmányi átlag: 4.4

• Halmozott súlyozott tanulmányi átlag: 4.25

Ezekkel az eredményekkel érdemes lenne-e próbálkoznom ösztöndíjjal? (Pl. Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj)

Köszönöm előre is a véleményeket! :)

ma 08:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szuper atlagod van, de nem akarlak lelombozni, a nemzeti felsooktatasihoz keves a jo atlag. Szerintem oda mas tevekenyseget is figyelembe vesznek. Szakmai, tudomanyos, sport, nyelv stb eredmenyek.

Nagyon sokaknak van igy jo atlaguk, hogy rengeteg kreditet vesznek fel. Nalunk kiemelt osztondij van, ami csak tanulmanyi alapu es 5.9-el nem kaptam meg psz-en. A GTK nem tul nehez.

Nem volt a kerdes resze, meg lehet rad nem vonatkozik, de amugy sok kreditet nem erdemes csinalni allamiskent mert sok egyetemen bunti van a kepzes vegen X % kredittullepes eseten.

ma 08:39
 2/3 A kérdező kommentje:
2023-ban III. helyezést értem el a helyi TDK-n, majd 2024-ben dicséretben részesült a dolgozatom. Jelenleg tervezem benyújtani a pályázatomat a „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” című pályázatra, amelynek beadási határideje március 31. Ez a pályázat szintén plusz pontot jelenthet a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj elbírálásánál. Ezen kívül szeretném még addig legalább egy publikációmat megjelentetni. Konferenciát is tartottam már magyar és idegen nyelven egyaránt, ami szintén további előnyt jelent.
ma 08:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Na, ha ezekkel képben vagy, akkor biztos azzal is, hogy a pályázat kiírásában ott van mire hány pontot kapsz. Igen, az átlag is. Ha most jelenleg nincs kiírva, akkor a tavalyi fent szokott lenni, abból meg tudod nézni.
ma 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!