Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez jó átlagnak számít egyetemen?

Ez jó átlagnak számít egyetemen?

Figyelt kérdés

3, 4 lett a súlyozott átlagom az első félévben (BGE NG). Leginkább a közgáz 2es és a pszichológia 2es húzta le, gazdjog meg pénzügyek 4, nyelv 5, informatika 3.

Anyukám teljesen ki van akadva, most azzal jön, hogyha nem lesz jobb az átlagom, nem fizeti tovább a tandíjamat. Én nem értek vele egyet, heti 20 gyakornoki munka, diakszervben is benne vagyok, és sportolok is. Ha ennel jobb átlagot szeretnék, ahhoz valami másról kéne lemondanom, de én úgy gondolom, hogy a szakmai tapasztalat többet ér, mint a jobb jegyek, főleg, hogy sehol nem nézik, hányas a diplomám.

2019. jan. 18. 16:16
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Anyukád a mecénás, így ő dönti el, mi jó, és mi nem.
2019. jan. 18. 16:41
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

Nézd meg a ti TVSZ-eteket, de általában a jó minősítésű diplomához kell a 3,51. Nálunk egy csomó máshoz is kell a 3,51, így nekem ez a minimális célom (de 3,8-4 körül szoktam lenni) Azért a 3,4 szerintem sem túl jó, mondjuk első félévben tényleg az a lényeg, felvedd a ritmust és ne csússz meg semmiből! Általában ahogy telnek az évek, úgy szoktak az átlagok egyre jobbak lenni.

Szóval a helyedben nem keserednék el, de nem is dőlnék hátra.

2019. jan. 18. 17:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez nem teljesen igaz, mert ha tovább szeretnél menni MSc-re, akkor számít a diplomád értékelése, főleg, ha külföldre mennél vele. Ha azok a kettesek nem számítanak bele a diploma értékelésébe, akkor azt mondom, hogy felesleges velük foglalkozni, ha beleszámítanak, akkor viszont érdemes komolyabban venni.
2019. jan. 18. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!