Állatorvosi egyetem előtt hova?
A lányom ugyan még csak 5.osztályos, de határozott elképzelése hogy ő állatorvos szeretne lenni.
Segítsetek kérlek, hogy általános iskola után, merre, melyik, milyen iskolába lenne érdemes mennie?
Lehetőleg nem sima gimnáziumot szeretnék, hanem valami olyat ami már szakmát is ad.
Lehetőleg Pest megyében, vagy a közelében.
Vagy hogy hol lehet ennek utánanézni?
Köszönöm
Most szakmát szeretne, vagy erős biológia/kémia alapokat, amivel felveszik és el is végzi a szakot?
Egyébként csak ötödikes, még simán ezer álma lehet addig. De akkor legalább figyeljen oda most órákon.
Természettudományi tagozatra érdemes.
Figyeljen az órán, tanuljon. Ahogy #1 is mondta, még rengeteg álma lehet. Én is állatorvos akartam lenni, amikor kicsi voltam, de gimiben már el sem tudtam volna képzelni, hogy bárminemű biológiával vagy kémiával kapcsolatos irányba menjek tovább.
ttk tagozatokra érdemes menni, végül engem nem vettek fel oda és nyelvi tagozaton voltam.
Végül így is jó érettségiket írtam és felvettek, ergo nem csak tagozatos gimik lehetnek jók. A lényeg, egy normális, közép-erős gimi, nem kell már a belét is kitaposni, de ne is szokjon hozzá a gyenge követelményekhez.
1-2 évvel érettségi előtt nézzen el egy nyáron egy rendelőbe, segítsen ott 1-2 hetet, lásson bele, hogy ez egy nehéz, sokszor mocskos munka, és rengeteget kell az emberekkel foglalkozni benne. Csak azért, hogy ne akkor érje ez a meglepetés, amikor itt van 3-4. éven, hogy jaaa, ez nem olyan mint ahogy elképzeltem.
Számtalan lehetősége van, csak akkor jöjjön állatorvosira, ha nem tud mást elképzelni magának. Ha tud, csinálja azt, sokkal jobban fog járni.
Pénz, állatszeretet stb. nem elég motiváció, hogy ezt akarja magának.
Üdv, egy ötödéves állatorvostan-hallgató
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!