Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2025-ben az a személy akinek...

2025-ben az a személy akinek nincs diplomája, az nem nagyon fog semmit se elérni a munkaerő-piacon? 27 vagyok

Figyelt kérdés

ma 18:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kizáró ok... persze ki kell építenie a személyes kompetenciáit
ma 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Rengeteget érhet el, ha megelégszik a gyári melóval. Ha ennél többre vágyik, ahhoz sajnos diploma és idegennyelv-tudás kell.
ma 19:21
 3/6 A kérdező kommentje:

és ha valaki 30 éves kora után mondjuk levelezőn végez el valamit?

mennyire hasznos a levelező a nappalihoz képest?

ma 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:

A levelező a nappali 30%-a adott tudásban

Nominálisan más a helyzet

ma 19:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Én levelezőn végeztem el a második diplomámat. Itt folyton azt hangoztatták, hogy a tananyag és a követelmény ugyanaz, mint a nappalin, mivel ugyanazt a diplomát kapjuk. Hát, nem tudom, de kétségtelen, hogy a tanuláshoz elég minimális segítséget kaptunk. A férjem most végzi levelezőn a programtervező informatikust. Nekik is csak pár órájuk van, bár most már sok anyagot feltesznek online, ő is szinte 90 %-ban önállóan készül fel. Nem tudom, hogy nappalin ez hogy nézne ki, de most jelenleg elbíbelődik a matekos tárgyakkal, a szakmai tárgyakat meg összecsapja, hiszen azokat hobbi szinten már eleve tudja bizonyos szintig. Elmélyedni nem tud benne. Szerintem a vizsgákhoz nappalin sem várják el jobban a ketteshez, csak esetleg ott több ideje van a diáknak azzal foglalkozni, amivel szeretne.

A munkaerőpiacon meg senkit nem érdekelt, hogy levelezőn végeztem-e.

ma 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

Hogy reflektáljak 5-re is.

A 30% egyáltalán nem túlzó. Egyes szakokon ez 30%, nagy kegyelt szakokon talán 50%, de a 2 rendszer köszönőviszonyban sincs egymással.

Mind a nappali, mind a levelő kapcsán van tapasztalatom.

Nyilván ha csak az egyiket ismered, nem látod a különbségeket...

ma 19:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!