2025-ben az a személy akinek nincs diplomája, az nem nagyon fog semmit se elérni a munkaerő-piacon? 27 vagyok
és ha valaki 30 éves kora után mondjuk levelezőn végez el valamit?
mennyire hasznos a levelező a nappalihoz képest?
A levelező a nappali 30%-a adott tudásban
Nominálisan más a helyzet
Én levelezőn végeztem el a második diplomámat. Itt folyton azt hangoztatták, hogy a tananyag és a követelmény ugyanaz, mint a nappalin, mivel ugyanazt a diplomát kapjuk. Hát, nem tudom, de kétségtelen, hogy a tanuláshoz elég minimális segítséget kaptunk. A férjem most végzi levelezőn a programtervező informatikust. Nekik is csak pár órájuk van, bár most már sok anyagot feltesznek online, ő is szinte 90 %-ban önállóan készül fel. Nem tudom, hogy nappalin ez hogy nézne ki, de most jelenleg elbíbelődik a matekos tárgyakkal, a szakmai tárgyakat meg összecsapja, hiszen azokat hobbi szinten már eleve tudja bizonyos szintig. Elmélyedni nem tud benne. Szerintem a vizsgákhoz nappalin sem várják el jobban a ketteshez, csak esetleg ott több ideje van a diáknak azzal foglalkozni, amivel szeretne.
A munkaerőpiacon meg senkit nem érdekelt, hogy levelezőn végeztem-e.
4-es vagyok
Hogy reflektáljak 5-re is.
A 30% egyáltalán nem túlzó. Egyes szakokon ez 30%, nagy kegyelt szakokon talán 50%, de a 2 rendszer köszönőviszonyban sincs egymással.
Mind a nappali, mind a levelő kapcsán van tapasztalatom.
Nyilván ha csak az egyiket ismered, nem látod a különbségeket...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!