Duális képzés felnőttként?
Az érdekelne, hogy felnőttként tudok-e valami szakmát szerezni duális képzésben? (30felett vagyok, jelenleg álláskereső)
Mivel érettségim van csak és eddig csak gyárakban dolgoztam, nehezen találok munkát bármilyen területen is keresem.
Szóval szakmát szeretnék és felmerült ez a lehetőség is. Tudna valaki segíteni hogy működik ez a duális képzés téma az esetemben?
A segítő válaszokat előre is hálásan köszönöm!
Lehet, két opció van.
1. Technikusi/szakmai képzés: Itt van esti oktatás, mert te már ilyen idősen nappalira nem mehetsz, de estin is van duális lehetőség. Itt nem tudom meg lehet-e dumálni a képzőhellyel, hogy téged is 8 órában foglalkoztassanak, ne csak 4-ben. Én most fogok majd menni erről tárgyalni, mert én szeptemberben kezdek egy duális technikus képzést. Itt jellemzően A-B hetek vannak, egyik héten dolgozol, másik héten sulizol.
2. Egyetemi duális képzés is szóba jöhet, ha érdekel valamelyik szak, és van érettségid. Itt nappalira is mehetsz, de itt nem A-B hetek vannak, hanem teljesen más a felosztás.
Először azt nézd meg, hogy milyen képzés/szak érdekelne, hol van az, és van-e duális képzésre lehetőség azon a szakon/szakmán.
De nagy pénzekre ne számíts, technikusin kb 100-130 ezret, ha kapsz havonta, egyetemen meg 170 ezer nettó a plafon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!