Hogy tudok elmenni felsőfokú érettségire felnőttként?
Figyelt kérdés
szükséges az hozzá hogy milyen tanulmányi eredményeim voltak általános iskolában, nézek ezt? na és hol tudok huszonévesen erre a képzésre bejelentkezni? szeretnék menni a későbbiekben akár egyetemre is és informatikában gondolkodom! esetleg említésképpen mennyivel/mivel nehezebb mint a sima érettségi?2022. okt. 12. 18:55
1/21 anonim válasza:
Elvégezted a középiskolát vagy az is hiányzik?
Felsőfokú érettségi nincs, közép-vagy emelt szinten lehet érettségizni, ha befejezett középiskolai /nem szakiskola/tanulmányaid vannak.
2/21 anonim válasza:
Felnőttképző középiskolába kell jelentkezned és 4 évig oda járnod. Majd utána érettségizhetsz. A kutyát nem érdeklik az általános iskolai eredményeid.
3/21 A kérdező kommentje:
Nem jártam tovább tanulni, szóval ha kijártam felnőttképzésen belül a 4 évet utána tudok választani hogy emelt vagy közép szinten szeretném elvégezni?
2022. okt. 12. 20:03
4/21 anonim válasza:
Igen, a vizsgaszint választható, de nem árt figyelembe venni majd akkor, hogy akarsz-e egyetemen tovább tanulni.
5/21 anonim válasza:
Nem elvégezni, hanem letenni. Elvégezni az iskolát kell.
6/21 A kérdező kommentje:
És mivel másabb egy felnőttoktatás? Mennyivel nehezebb mintha heti 5 nap bent lettem volna suliba tizenévesen? Vagy úgy van hogy a felnőtt oktatásban az a heti 2-3 nap pár óra olyan hogy a lényegre törekszenek? Miben különbözik? Én arra gondolok hogyha azért korábban gondolkodom és elmentem volna rendes nappali gimnáziumba akkor könnyebben jobban átadják a tudást az anyagokat, de lehet hogy csak én látom rosszul
2022. okt. 12. 20:30
7/21 anonim válasza:
A lényegre törekednek, mivel kevesebb az idő, ennélfogva azért a követelmény is alacsonyabb. Az emelten még ráérsz gondolkozni, ott egységesek a követelmények, de a végén lehet, hogy nem is fogod akarni.
Készségtárgyakkal nem rabolják az időt.
8/21 A kérdező kommentje:
Akarni akarom, hiszen nem akarok segédmunkás megalázott gyári melós lenni életem végéig, de lehetséges, hogy talán nincs is baj ezzel ha a lényeget adják át, mert nagyon azt mondják az emberek hogy sok felesleges dolgot tanítanak a suliban, csakhogy ha megvannak a pontszámaim emelt szinten és felvesznek az egyetemre akkor az a tananyag/tudás egyenrangú lesz a nappali suli tananyagaival?!
2022. okt. 12. 21:40
9/21 anonim válasza:
Amiből sikeres emelt szintű vizsgát teszel, abból igen. A többi tárgyból nem, de azok nem is kellenek az élethez.
10/21 anonim válasza:
Nem értelek, miért vagy ennyire tudatlan. Először is, nincs négy éves érettségire felkészítő felnőtteknek. Meg kell hogy legyen a tíz osztályod, és úgy 2 év általában egy ilyen felkészítő. Általában munka mellett jár mindenki, ezért nem viszik szigorúan a hiányzást, heti 2-3 napot kell bejárni. Csak érettségi tantárgyak vannak, tesi, ének, rajz meg hasonló marhaságok, mint nappalin, nincsenek. Érettségire készítenek fel. Ha sikerül elvégezned a 12. évet, akkor mehetsz érettségire, előtte kell pár hónappal a jelentkezéskor jelezni, akarsz e emeltezni, és ha igen, akkor miből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!