Hogy tudok elmenni felsőfokú érettségire felnőttként?
Egy a baj ezzel utolsó. Az, hogy most esti felnőttképzésről van szó.
Estin nem fognak elkezdeni tanítani művészetet meg rajzot, csak azért mert ő ebből akar érettségizni :D
Mutass már nekem egy gimnáziumot ahol ESTIN lehet érettségire felkészülni 4 év alatt :D
Hát például ez: [link]
Vagy ez: [link] Meg az összes többi. Sehol nem olvasol olyat, hogy egy év alatt kettőt el lehet végezni!
2 év alatt csak akkor lehet, ha szakmunkás-bizonyítványa van az illetőnek, vagyis 3 évet előtte már tanult.
És attól még, hogy az adott iskolában nem tanítják, a művészetek és testnevelés igenis érettségi tárgy, csak nem az esti iskolákban. Tehát nem helyes megfogalmazás az, hogy csak az érettségi tárgyakat tanítják, mert államilag minden tantárgy lehet érettségi tárgy, csak az esti tagozaton nem teljes a kínálat.
"ha megvannak a pontszámaim emelt szinten és felvesznek az egyetemre akkor az a tananyag/tudás egyenrangú lesz a nappali suli tananyagaival?!"
Az a tudás, amit estin szedsz össze, nem lesz egyenrangú, akik nappalin végeztek, előnyben lesznek hozzád képest az egyetemen, mert biztosabb alapokkal érkeznek, hiszen 4 (vagy 6 vagy 8) évet toltak végig tanulással "főállásban", míg te munka mellett fogsz leérettségizni úgy, hogy kb. délután 2-től este 8-ig lesznek az óráid 2-3 nap egy héten. A kettő azért nem ugyanaz, már csak azért sem, mert munka után, fáradtan, délután meg este már nem fog annyira az agy.
De ez ne vegye el a kedved attól, hogy leérettségizz! Ha csak az érettségi sikerül (meg talán bekerülni is az egyetemre, utána viszont onnan lemorzsolódsz), az nem olyan nagy baj, mert akkor is sokkal jobb helyzetben leszel, mint most, hiszen egy csomó olyan állás van, amelyiknek diploma nem, de érettségi a feltétele.
15. Akkora ostobaságokat beszélsz, hogy jobb lenne, ha nem is írtál volna.
Az érettségiig az informatikát akár magán tanárral is simán megtanulja. Ha pedig eléri a felvételi pontszámot és felveszik, miért ne tudná elvégezni. Nehogy már agysebész tudásúakból le az legyenek informatikusok. Tanuljon csak, képezze magát és menni fog.
"fb on is beszélgettem egyetemistákkal és nem tudták a 7.-es matek feladatokat"
Hát mondjuk ha olyan egyetemisták voltak, akik már 4-5 éve nem tanulnak matekot, mert mondjuk bölcsészkarra járnak, te meg nem a sima összeadásra gondolsz, hanem valami kis eldugottabb anyagrészre, akkor nem olyan nagy csoda.
én 2 éves érettségire mentem. ezt gyorstalpaló érettséginek is szokták mondani.
ez nappali tagozatos volt. 23 évesen kezdtem. volt köztünk 33 éves is. de van esti és levelezős is. utánna mehetsz akár egyetemre is stb.
iskolákban érdeklődd meg h indul e 2 éves érettségi. mert neten úgysincs fenn.
nem kell elötte szakma. bár nekem ugye volt szakács szakmám.
kérdezd középsulikban, gimnáziumokban, szakközépsulikban, egyetemeken. Nálunk a Pannon egyetem is volt. Minden évben érdemes kérdezni, mert bármikor indíthatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!