Melyik egyetemet válasszam, ha fordítónak és/vagy tolmácsnak szeretnék tanulni?
Figyelt kérdés
Melyik egyetemen szerzett diplomát értékelik leginkább? Hol a legmagasabb az oktatási színvonal? Mit ajánlatok? Mik a tapasztalataitok? Aki ilyen diplomát végzett hol helyezkedett el? Milyenek az állás lehetőségek és a bérek? Esetlegesen PhD-t hol lehet belőle tenni, egyáltalán van erre lehetőség?tegnap 16:49
1/3 anonim válasza:
Szerintem nagyon gondold meg. A modern technikával, AI-val legkönnyebben kiváltható szakmák egyike. Már ma is rendelkezésre állnak gyufásdoboz méretű kütyük, amik tolmácsolni tudnak. Értem hogy nem tökéletes a technika ma még, de ha ilyen ütemben fejlődik, ennek a szakmának 10 éven belül biztosan annyi. Esetleg még a műfordítások, amiket rövid távon nem fog tudni megcsinálni, de ha fiatal vagy, erre én már nem alapoznék megélhetést.
2/3 anonim válasza:
Több ismerősöm is végzett ilyen képzést, de nem kap munkát, nincs rá szükség. Én nem csinálnám meg.
3/3 anonim válasza:
Én is elvégeztem, de teljesen másban dolgozom.
Vagy fordítóirodába lehet menni (jó nagy az elvárás, a fizetés már nem annyira és sokkal több végzett van, mint lehetőség) vagy pedig fordítani és tolmácsolni, de az akkor jó ha nagy az ismeretségi köröd. Nekem minden ismerősöm, még az is, aki már profinak számít valami más mellett csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!