Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Iratkozzak ki egyetemről ez...

Iratkozzak ki egyetemről ez esetben?

Figyelt kérdés
Pótfelvételin jelentkeztem a BGE kereskedelem és marketing szakra. Előtanulmányaim miatt több tárgyat el tudtam fogadtatni, ezért el is fogadtattam. A probléma az, hogy önköltséges vagyok és az állami átkerüléshez a kreditmennyiség és a jegyek is számítanak, mert azon szorzatok összegét veszik és osztják el 30-al. Így hiába lett minden tárgyból ötösöm, mivel csak 21 kreditet teljesítettem 3,5 az átlagom. A minimumfeltétel ezzel megvan az állami átkerüléshez, de a rangsorba nem biztos, hogy beleférek. Mivel egy második féléves 6 kredites tárgyat is elfogadtattam, ezért 2. félévben is problémás a 30 kreditet elérnem, sőt ott már 40 kürül kéne, hogy átlagosan meglegyen a 30. Nem tudom mit tegyek, mert 395 pontom van és 371 volt idén az állami ponthatár, de pótfelvételin nem volt csak önköltséges lehetőség, ezért oda vettek fel. Jó lenne állami képzésre átkerülni. Viszont ha kiiratkozok és újra jelentkezek, akkor valószínűleg elérem, az nekem biztosabbnak tűnik, mint az átsorolásdi. Csak nehogy megint 400 pontra emeljék az államit, mert csak 395 pontom van. De nem úgy néz ki, mert csökkentek tavaly a ponthatárok szóval 370 körül lesz most is szerintem.

tegnapelőtt 16:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, járhatsz több egyetemre is egyszerre. (Ismerek is ilyet) Meg amúgyis, gondolod, hogy aki megy mesterre kihagy egy fél évet?

Csak annyi megkötés van, hogy egy felvételi időszakban csak egy képzésre nyerhetsz felvételt.

tegnapelőtt 20:40
 12/12 anonim ***** válasza:
Miért nem vártál/vársz a tárgyak elismertetésével? Ráérne az későbbi félévekben is, és akkor nem lenne gond a kreditszámmal. BGE-n elég rugalmas a tanterv.
ma 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!