Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Színház- és Filmművészeti...

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) kell emelt irodalom érettségi?

Figyelt kérdés
tegnap 13:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az egyetem minden képzésére gyakorlati vizsgával lehet felvételizni, tehát az intézmény állítja össze a pontokat, ők értékelnek, és kizárólag ez határozza meg a pontjaidat.

Az érettségi annyiból számít, hogy ha nincs érettségi bizonyítványod, akkor kizárnak a jelentkezésből (függetlenül attól, hogy milyen eredményt értél el a gyakorlati vizsgán). Ezen túlmenően viszont ha mindenből középszinten kettesed van, az se érdekel senkit.

tegnap 13:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! 😊

Csak azért kérdeztem, mert most harmadikos gimis vagyok, és nem vettem fel faktot, viszont mindig is érdekeltek a filmek/vonzott a színészi pálya, ezért gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy színművészeti irányba megyek majd tovább.

tegnap 14:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Max egy mozgókép kultúra vagy dráma vizsgának lenne értelme. De itt tényleg full más a pontszámítás, alkalmasságira kapod, nem az érettségi eredményeidre.
tegnap 14:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még annyi lenne a kérdésem, hogy a színészeknek mindenképpen határozottaknak kell lenniük?

Csak mert nekem ezt még gyakorolnom kell.

tegnap 14:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát ha lámpalázas vagy, akkor ne menj színésznek. De egyébként igen, jó kiállásúnak kell lenni, ha nem akarsz életed végéig egy fa szerepét játszani.

De én azért elgondolkoznék a helyedben, hogy 11.-ben ez most így kialakult benned. Ismerek olyat, aki alsós kora óta kisebb-nagyobb szerepekben feltűnt a megyeszékhelyi színházban, 15 éves kora után már főszerepekben is. Gyönyörű, tiszta énekhanggal. 3x próbálta meg a jelentkezést az SZFE-re és nem sikerült neki egyszer sem. Pedig dráma tagozatos gimnáziumba is járt. Aki erre a pályára készül, az már nagyon kicsi kora óta erre készül és nincsen problémája azzal, hogy nem lenne elég határozott. Hatalmas a túljelentkezés és talán 2 színész osztály indítanak évente 25-35 fővel. Nem akarlak eltántorítani, de ezen még gondolkozz.

tegnap 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!