A Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) kell emelt irodalom érettségi?
Nem. Az egyetem minden képzésére gyakorlati vizsgával lehet felvételizni, tehát az intézmény állítja össze a pontokat, ők értékelnek, és kizárólag ez határozza meg a pontjaidat.
Az érettségi annyiból számít, hogy ha nincs érettségi bizonyítványod, akkor kizárnak a jelentkezésből (függetlenül attól, hogy milyen eredményt értél el a gyakorlati vizsgán). Ezen túlmenően viszont ha mindenből középszinten kettesed van, az se érdekel senkit.
Köszönöm! 😊
Csak azért kérdeztem, mert most harmadikos gimis vagyok, és nem vettem fel faktot, viszont mindig is érdekeltek a filmek/vonzott a színészi pálya, ezért gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy színművészeti irányba megyek majd tovább.
Köszönöm!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a színészeknek mindenképpen határozottaknak kell lenniük?
Csak mert nekem ezt még gyakorolnom kell.
Hát ha lámpalázas vagy, akkor ne menj színésznek. De egyébként igen, jó kiállásúnak kell lenni, ha nem akarsz életed végéig egy fa szerepét játszani.
De én azért elgondolkoznék a helyedben, hogy 11.-ben ez most így kialakult benned. Ismerek olyat, aki alsós kora óta kisebb-nagyobb szerepekben feltűnt a megyeszékhelyi színházban, 15 éves kora után már főszerepekben is. Gyönyörű, tiszta énekhanggal. 3x próbálta meg a jelentkezést az SZFE-re és nem sikerült neki egyszer sem. Pedig dráma tagozatos gimnáziumba is járt. Aki erre a pályára készül, az már nagyon kicsi kora óta erre készül és nincsen problémája azzal, hogy nem lenne elég határozott. Hatalmas a túljelentkezés és talán 2 színész osztály indítanak évente 25-35 fővel. Nem akarlak eltántorítani, de ezen még gondolkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!