Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnökinformatikus/Üzemmérnök-...

Mérnökinformatikus/Üzemmérnök-informatikus 2025-ben?

Figyelt kérdés

Hogy látjátok, érdemes belekezdeni ebbe a szakba szeptembertől? Akik mostanában végeztek, el tudtok ezzel helyezkedni? Milyen munkakörben? Milyen kezdőfizetést kaptok?

A kérdés nem csak a fejlesztői állásokra vonatkozik, érdekelnének még a rendszergazdai,kiberbiztonsági,üzemeltetői/devops területek kapcsán a tapasztalatok is.

jan. 1. 16:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Vágj bele, ha ezzel szeretnél foglalkozni. Egyetem mellett gyakornokoskodj amennyit csak tudsz, amilyen hamar csak lehet.

Ha csak elvégzed, az nem ad sokat, de ha teszel bele plusz energiát, szerzel tapasztalatot, szakkolizol, vagy dolgozol stb, akkor kelleni fogsz a cégeknek.

Én nem pont ezen végeztem de IT-ba mentem dolgozni (data science) és gyorsan el tudtam helyezkedni 2024 elején elég jó fizuért (br 950k) Ekkor 2 év gyakornoki tapasztalatom volt, amit a BSc mellett csináltam. 3-4 éve nagyon könnyen ment ez, akkor mindenféle programozói tudás nélkül kinézett minket egy tanár hogy majd micsoda data scientist-eket nevel belőlünk (be is jött). 2 éve is már nehezebb volt egy kicsit, vagyis én a nagy leépítések hírére elfogadtam egy nem jó ajánlatot (1900/óra gyakornokként), de végül jól sült el, mert átvettek alkalmazottnak jó fizuval.

Nekem diplomaosztóra volt 2 év tapasztalatom (data science területen, specializálódva 2 nagyon releváns területre), nemzetközi szakmai publikáció neves lapban, nemzetközi konferenciákon, projektheteken vettem részt, felvettek egy fancy nyugati egyetemre (amit otthagytam azóta mert gyenge volt) És mindig találtam munkát addigra amikor kezdeni akartam. Pl tudtam hogy februártól szeretnék dolgozni, akkor kerestem október/november körül és februárra meglett. Volt hogy decemberre csak februárban kezdtem.

Amúgy minden szakra érvényes, hogy diplomával a kezedben már ne legyél nullkilóméteres pályakezdő (csinálj valamit a minimumon túl), és akkor megéri.

tegnap 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!