Mennyibe kerül a jogi egyetem? Hány év kell, hogy ügyvéd lehessek?
Ha vannak állami féléveid, és államira vesznek fel, akkor pár lényegtelen adminisztrációs díjon felül nincs érdemi költsége. Ha önköltségesre mész, akkor a legtöbb helyen nagyságrendileg 300K egy félév (ez egyetemenként eltér), és alsó hangon számolj 10 félévvel.
Az egyetem (ami 5 év) után 3 évvel van lehetőséged szakvizsgát tenni, utána lehetsz ügyvéd. Vagyis ha semmivel nem csúszol, 8 év.
Keveseknek sikerül 3 év alatt a szakvizsga, szóval inkább 4 lesz
És az se biztos hogy felvesznek ügyvédbojtárnak, ami ugye feltétele
Miért ne vennének fel?
Köszönöm 1-es.
#3 azért mert akkor a túlképzés, és amúgy is nagyon nehéz bejutni ilyen helyre. Nagyon sok a jelentkező kisebb irodákba is. Ha kapcsolatod van az más tészta
Előbb tájékozódj, aztán majd megérted
5 nem az vagyok, akinek írtál, de egyetértek vele. Igen, elég sok mindenkinek sikerül, de annál többnek nem. Ha férfi vagy, már előnnyel indulsz a nőkkel szemben (mondom ezt nőként). Nőként viszont tényleg valakinek a valakijének kell lenni. Volt osztálytársam anyukája ügyvéd volt, kisvárosban, rengeteg pácienssel. Akit nem tudott vállalni annyi időn belül, amennyi idő alatt a kuncsaft elvárta volna, azt átpasszolta a lányához, így neki is akadt munka. Másik osztálytársam anyukája az önkormányzatunknál közjegyző, alapból ennél az önkormányzatnál kihalásos alapon lehet munkát találni vagy ha elmegy szülni, de a lányának mégis jutott ide egy jobb állás még a végzése után pár héttel már tudott is kezdeni.
Olyat is ismerek, akinek spanyol és angol felsőfokúja van, középiskola alatt is végig melózott, egyetemen is mikor jutott rá ideje. Mégsem talált idehaza olyan állást, ami megfelelően fizette volna a szaktudását, mert sehol nem volt ismeretsége. Ő a nyelvtudásának köszönhetően kiment Londonba, nem jogászként dolgozik, igazából egy olyan munkakörben, ahova egy sima érettségi is elég, de sokkal jobban megél, mint itthon jogászként élt volna. De te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!