Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nyiregyházi Egyetem? 30 éves...

Nyiregyházi Egyetem? 30 éves elmultam,ugy dontottem jelentkezem a Nyiregyházi egyetem tanítói szakára. 2010ben erettsegiztem.

Figyelt kérdés
Levelezői tagozatra szeretnék jelentkezni,az lenne a kerdesem milyen surun kell bejarni? Milyen osszegű az osztondij? Milyen a tanitás menete? Mennyire nehez ? En atlagos tanulo voltam a suliba mondjuk annak mar 14 éve... Illetve milyen szakot érdemes vagy lehetseges érettsegivel felvenni? Ki hogy oldaotta meg a munkajat mellette? Minden erdekel legyetek szivesek valaszolni aki ott tanul vagy tanult mindenre. Salyat meglatas is erdekel. Elore is koszi.

#egyetem #érettségi #felvételi #Tanítóiszak #NyiregyháziEgyetem
dec. 23. 10:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Általában heti egyszer kell bemenni levelezőn, max kétszer. Nálunk nagyon ritkán kell kétszer menni mondjuk(más egyetem, más szak).

Tanítás menete olyan, hogy bemész, meghallgatod az előadást, majd hazamész és megtanulsz mindent egyedül. Nem mondom, hogy nem ad semmit hozzá a tanuláshoz az, ha bejársz, de vannak órák amikre nincs sok értelme menni, mert nagyon hadar a tanár, és nem értesz úgysem semmit. Levelezőn pláne hadarnak, mert amit a nappalisok 14*1,5 órában tanulnak, arra nekünk van 3*2,5 óránk.

Munka mellette? :DDD

Állandó vita, veszekedés, hogy be tudj járni rendesen, meg el tudj menni vizsgázni. Van mikor hétköznapot érint az előadás, és szívás ha mondjuk az pont katalógusos(nálunk van olyan). Vizsgák meg csak hétköznap vannak, és ne hidd, hogy 1-2-vel megúszod.

Ösztöndíj levelezőn abszolút nincs, sőt esélyes hogy max önköltségesre jutsz be, tehát lesz tandíjad is.

dec. 23. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

A kérdésed kifejtéséből az tűnik ki, hogy eléggé megúszósan akarod csinálni. Ez egy felelősségteljes hivatás.

"Salyat meglatas is erdekel"

Ezután pedig annyit mondanék, hogy kérlek, ne taníts gyerekeket, már így is kritikán aluli helyesírással és képességekkel jönnek fel középiskolába.

dec. 23. 13:05
 3/8 A kérdező kommentje:
2/2 nem az erdekel hogy te mit gondolsz,azzal kapcsolatban hogy tanitsak e vagy sem. Ha erre leszek kivancsi irok neked privatba,vagy ilyen kerdest fogok kiirni. Semmit nem akarok megúszni,csupán családos ember vagyok szeretnék tanulni,kepezni magam nem mindig kemeny fizikai munkat vegezni,sőt tobbet mondok nem is biztos h megallok az also tagozatos osztálynál. De köszönöm ,hogy unatkozta annyira hogy ezt leirtad. Pacsi
dec. 23. 16:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Első hozzászóló köszönöm hogy írtál. Kicsit elszomorító,hogy azert van a levelezői hogy munka mellett is tudj tanulni es most az jon le hogy megsem...

A masik a felvi.hu-n neztem hogy enged levelezői osztondijasra jelentkezni.

dec. 23. 16:54
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
Egy tanárnak pláne illene helyesen írni, pláne ha alsósokat is tanít. Ez a stílus sem nyerő, csak megerősíteni tudom az előttem szólót.
dec. 24. 08:12
 6/8 A kérdező kommentje:
8.as köszönöm az ertekes hozzaszolast. Az hogy milyen hangnemben vagy stilusban irsz vagy irsz velemenyt meg mindig nem engem minosit hanem teged/titeket. Lehet,hogy ugyanaz a hozzászólo vagy mind végig. Ha ebben leled örömöd gratulalok. De elmondom hogy nem miattatok fogok ezzel felhagyni. Sőt még nagyobb a bizonyitasi vágy magamnak. Minden jót nektek :)
dec. 27. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Sajnálom a gyerekeket előre is.
dec. 27. 11:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is. 7# voltam.
dec. 27. 11:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!