Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás előtt vagyok,...

Pályaválasztás előtt vagyok, és nem tudom mi tévő legyek. Érdekel a pszichológia, kriminológia és a jog. Tudnátok mindegyikről tapasztalatot, melyik érdemes, elhelyezkedés, szakosodásról, miből érdemes érettségizni, stb. írni?

Figyelt kérdés
Sokat olvastam már róluk, de elég bizonytalan vagyok még mindig, hogy egyáltalán érdemes-e lennének. A pszichológián belül érdekesnek találom kriminológiapszichológiàt.

dec. 15. 22:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%

#10 nem értek egyet, mert nem egyenlő a két szak nehézsége. A jog sokkal több, nehezebb, bonyolultabb stb

Nem véletlenül buknak ki olyan sokan. Pszichológián sokkal kisebb a lemorzsolódási arány

dec. 17. 10:55
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Értelmetlennek találom ezt a vitatkozást. Fogalmad sincs milyen a pszichológia szak, ahogy nekem sincs fogalmam arról, hogy milyen a jog. Szerintem jobb lezárni ezt a témát, hisz már rég eltértünk a tárgytól. Mindkettőnknek meg van a saját véleménye, szerencsére elég nagy a világ, hogy elférjünk egymás mellett a véleményünkkel. Hozzáteszem, hogy tapasztalat nélkül nem érdemes egy másik szakmáról nyilatkozni. További szép napot :)

dec. 17. 13:29
 13/20 anonim ***** válasza:
28%
#12 nem igaz hogy nincs fogalmam, mert az egyik legjobb barátom pszichológiát végzett, tehát belelátok nagyjából. A jog a top 5 legnehezebb szak közé tartozik, a pszichológia pedig egy közepes nehézségű szak. Ez tény, nem pedig vita tárgya. Ha egy pszichológust megkérdezel akkor ugyanezt fogja mondani. Nincs egy szinten a kettő nehézség szempontjából. Ha valaki vitatja, nézze meg a számadatokat mennyien kezdik és végzik el a jogot illetve a pszichológiát
dec. 17. 13:38
 14/20 anonim ***** válasza:
84%

Ha a pszichológiából csak a kriminálpszichológia érdekfl, akkor ne menj pszichológiàra. Én nem tudom melyik sorozat hatása ez, de az ELTÉN konkrézan elhangzott egyetemi tanártól előadáson, hogy nem értik a jelenséget, hogy 10-böl 8 ember azt mondja a kriminàlpszichológia érdekli. Egy tárgy van ami bevezetés a kriminálpszichológiába, az sem kötelező, vagy meghirdetik épp vagy nem. Helyette lesz sok biológia, idegtudomány, statisztika, módszertanok.

A jog már jobb irány, de pl szociológia alapszakkal is lehet menni kriminológia mesterre. Mert azt ugye tudod, hogy az mester szak? Tehát nem kezdheted azt tanulni, hanem előtte el kell végezned egy olyan alapszakot, amit elfogadnak majd mesteren.

dec. 17. 20:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
#14 nem jó irány a jog, mert semmi köze nincs a kriminológiához, a kriminálpszichológiához meg pláne. A jogot csak a laikusok képzelik el úgy, hogy büntetőjogról stb-ről szól, de nagyon nem. Jogra akkor jöjjön, ha konkrétan a jog érdekli. Tehát eljárásjog, közigazgatási jog, alkotmányjog, sorolhatnám
dec. 17. 21:01
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Probalj kulfoldi egyetemre nenni osztondijjal
dec. 18. 01:02
 17/20 anonim ***** válasza:
70%
#16 milyen területre menjen?
dec. 18. 06:47
 18/20 anonim ***** válasza:
79%
15# Igen, és a pszichológiának is kb épp ennyi köze van a kriminológiához, mint amit te sorolsz jognál. Azt is csak a laikusok képzelik, hogy csak a kanapén ülnek és lelkiznek. Ott is van rengeteg irány, kognitív, fejlődés, szociál, munka, és igen,személyiség pszicho is.Hidd el, ott sem a kriminológia a fő. A kriminológia mester szak az állam és jogtudományi karon van, legalább ilyen szempontból jobb irány😆. A kérdező nem azt írta, hogy a kriminálpszichológia érdekli, csak azt hogy a pszichológián belül az érdekli. A jogon belül meg a büntető. De ahogy írtam, szerintem a szociológia a legjobb ott van deviancia és kriminológia szakirány, és utána állam és jogtudományi karon a kriminológia mester.
dec. 18. 18:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

#18 nem írta hogy a büntető jog érdekelné, és elárulom hogy a büntetőjognak pont semmi köze nincs a kriminológiához.

Nem mondtam hogy pszichológián az a fő, de nem tudom az én válaszomra reflektáltál-e.

dec. 18. 18:25
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a pszichológia szaknak kb épp annyi köze van a kriminológiához, mint a jognak...érintőleges. Egyik helyen sem azt fogja tanulni. Azt írja érdekli a pszichológia, a kriminológia és a jog. A pszichológián belül a kriminálpszichológia. Erre reflektáltam, hogy ha csak az érdekli, emiatt ne jöjjön pszichológiára, mert 3 év alatt nem fog kriminálpszichológiával találkozni, max ha választható tárgyként elmegy rá egy szemeszterre. A jog a főcím szerint érdekli. Erre írtam, hogy az jobb irány.A kriminológiához pedig a szociológiát ajánlottam, ha azt választja. Nyilván az infókból majd a kérdező eldönti mit szeretne.Tény, hogy a pszichológia BA-t is elfogadják a kriminológia mesteren.
dec. 18. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!