Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás előtt vagyok,...

Pályaválasztás előtt vagyok, és nem tudom mi tévő legyek. Érdekel a pszichológia, kriminológia és a jog. Tudnátok mindegyikről tapasztalatot, melyik érdemes, elhelyezkedés, szakosodásról, miből érdemes érettségizni, stb. írni?

Figyelt kérdés
Sokat olvastam már róluk, de elég bizonytalan vagyok még mindig, hogy egyáltalán érdemes-e lennének. A pszichológián belül érdekesnek találom kriminológiapszichológiàt.

tegnap 22:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Olvass még róluk, akár itt a GYK-n, és hamar rájössz, hogy Magyarországon nem lehet érdemben kriminálpszichológiát tanulni. Az 5 év egyetem alatt pedig végképp nem lesz ilyesmiről szó. Szóval ha a Gyilkos elmék vagy hasonló sorozat inspirált, akkor semmiképp ne ezt a szakot válaszd. Akkor menj csak pszichológia szakra, ha biztosan pszichológus akarsz lenni. Más esetben ne, "csak úgy" nem éri meg.
ma 00:10
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon más irány a kettő, a pszichológia inkább termtudos, sok a biosz benne, kutatások stb

A jognál inkább a kőkemény magolás a hangsúlyos, jóval szárazabb az anyag a pszichológiánál.

A joggal főleg irodai munkákat tudsz betölteni, nehéz elhelyzekedni mert nagyon nagy a túlképzés.

Pszichológiával jórészt emberekkel tudsz foglalkozni, az elején kevés a fizetés, de utána pl a magánpraxis nagyon keresett, pszichológusokra a jövőben is nagy szükség lesz, szóval az jövedelmezőbb a jognál.

Illetve pszichóval tudsz külföldre menni (akár mesterre is) joggal pedig nem, mivel országspecifikus szak.

De mindkettőre igaz, hogy csak akkor válaszd, ha 100%-ig biztos vagy benne, és nagyon elhivatott vagy.

ma 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!