Normális, hogy diszesként ENNYIRE nem tudom a matekot? Mit lehet tenni, kit kereshetnék fel?
Figyelt kérdés
Diszkalkuliás vagyok, de már felnőtt. Elég nehéz környezetből jöttem, érettségit is estin tettem le, meló mellett. Végül bejutottam egyetemre, természetesen humán szakra. Nincs matek érettségim, mert felmentésem volt végig. Igazából hetedikes korom óta nem tanultam matekot, régebben addig is csak ketteseket kaptam belőle. A szüleim csak 8 elemeit végeztek, az iskolában ,, fejlesztés " semmit sem használt, mert mindent csináltak a diszesekkel, csak pont azt nem, amiket kellett volna. A gondom az, hogy most jutottam el arra a pontra, hogy rettenetesen szégyellem, hogy felnőtt egyetemista létemre az újjaimon számolok, nem tudom leolvasni az analóg órát, hibásan osztok és vonok ki egymásból számokat. Ha bonyolultabb képletet látok, esélytelen, hogy értelmezzem azt. Ha nekiülök és meg is értem pl az órát, másnapra teljesen elfelejtem, hogyan olvastam le előzőleg, ugyanez a helyzet a bonyolult képletekkel. De az még hagyján, hogy utóbbi nem megy, az alapok hiánya miatt azonban rettenetes szégyent érzek. Hová fordulhatnék, hogy megtanuljam ezeket a dolgokat úgy, hogy ne felejtsem el őket? Teljesen reménytelen ez?ma 19:23
1/10 anonim válasza:
Próbálj meg fejlesztő magántanárt keresni, aki a 2. osztályos anyaggal foglalkozik
2/10 anonim válasza:
Ezt most nem értem. Melyik anyaggal van problémád? Az egyetemhez kell, vagy csak saját magadnak?
3/10 A kérdező kommentje:
Csak magamnak egyfajta önigazolás szerű. Analóg óra, törtek, százalékszámítás, innentől már probléma van.
ma 19:30
4/10 anonim válasza:
Akkor hagyd a fenébe. Milyen szakra jársz? Egyáltalán nem fog oda kelleni a matek?
5/10 A kérdező kommentje:
Szlavisztikán vagyok, orosz nyelvi szakon. Tudatosan nem matekos szakra mentem, nyelvtanár szeretnék lenni.
ma 19:36
6/10 anonim válasza:
Akkor szerintem hagyd annyiban, ez egy rendellenesség az agyadban, nem tehetsz róla
7/10 anonim válasza:
Youtube:Zseni leszek ( altalanos iskolai es kozepiskolai matekot oktatja, a halmazelmelet hianyzik, arrol masutt kell videot nezni)
Az altalanos iskolai matek az ami kell a mindennapi elethez. Hiaba lesz diplomad szlvasztikabol, ha pl a penzugyekbol nulla leszel a matektudas hianya okan.
(Szemely szerint nem ertek egyet a felmentessel mint "megoldassal".)
8/10 anonim válasza:
7. Pedig sokkal jobb ha felmentenek és tudsz azzal tovább tanulni ami megy mint hogy 18 éves koromig se végezd el az általánost.
9/10 anonim válasza:
#8-al egyetértek, mert ilyen mértékű diszkalkuliával eselytelen lenne leérettségizni matekból. A szegény kérdező ez ellen nem tud mit tenni, jól teszi hogy azzal foglalkozik amiben jó
10/10 anonim válasza:
Analóg órát nekem a magyapám tanította. Fogott egy régi vekkert, és addig csavargatta a mutatókat, míg mindent el nem tudtam mondani. Szerintem sok gyakorlással ez menni fog neked is.
A százalék valaminek a századrésze.
Elosztod százzal. Akkor egy százalékot kapsz.
Ha pl. öt százaléka kell, akkor ezt még öttel kell szorozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!