Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 23 évesen gyógytornásznak...

23 évesen gyógytornásznak tanulni?

Figyelt kérdés
Nagyon elrontottam az irányt egy ponton. Emelt biológia szóbelin nagyon megaláztak (pedig az írásbelim nem lett rossz) és elment a kedvem mindentől és végül kihagytam egy évet és közgazdásznak mentem mert a szüleim is azok, járható útnak tűnt. Már anno az első félévben megbántam, mert soha nem érdekelt a matematika. Emelett egy bankban dolgozom, amiben úgy érzem már most, 21 évesen kiégtem annyira nem érdekel. Én szeretem az embereket, szeretek beszélgetni velük akár fiatal, akár idős, érdekel az emberi test ( és a környezetvédelem, ezzel a felkiáltással mentem közgázra) szeretnék segíteni. Be fogom fejezni mert be kell fejeznem a közgázt, viszont rettegek attól, hogy nem fogom tudni megcsinálni a gyógytornász képzést mert túl idős leszek vagy mert túl nehéz. Így is van bennem lemaradás érzés a gap year miatt mert a barátaim már most diplomáznak és egyszerűen nem tudom megéri-e. És nem tudom eldönteni, hogy szívesebben tanulnék-e gyógytornászon, mint ezt most mert most nagyon szenvedek, a jegyeim sem jók és félek, hogy ez így lenne ott is. Van aki idősebben kezdte el azt a szakot?

ma 18:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Nincs vele semmi baj, nem egy orvosi. Viszont csak nappali tagozaton van és elég gyakorlati a képzés, szóval be kell járni és nem igazán tudsz főállásban dolgozni mellette. Az szép, hogy szereted az embereket, szeretsz velük beszélgetni, de egy autóbalesetet szenvedett egykori élsportolót, aki kerekesszékbe került is szívesen emelgetnél, tornáztatnál? Meg egy 80 éves bácsit is, aki sztrókot kapott és újra kell tanítani járni, mozogni? Mert hogy ez inkább erről szól, nem a beszélgetésről. Állami szférában nem keresel valamit sokat (nettó 250-300 még Pesten is). Sokan csinálják magánban, de annyian, hogy már sok is. Ha igazán meg akarsz belőle élni, csinálni kell alapdiploma után is plusz képzéseket (pl McKenzie). De a humankineziológia és komplex rehabilitáció mesterszak is elég jó már. Több mindenhez fogsz érteni, többféle problémán tudsz segíteni. Az igazán beteg, kerekesszékesekhez ha kimész házhoz, 5-10 ezer között simán elkérhetsz egy órás torna esetén. Csak nyilván ehhez azért kell elhatározás. Meg hát az egyetem is elég kemény orvosi latinnal, anatómiával.

Inkább az ami necces, hogy 23-27 éves korod között (csúszás nélkül 4 éves a szak) nem igazán tudsz főállásban dolgozni, tehát kell, aki eltartson.

ma 19:34
 2/2 anonim ***** válasza:
A koroddal szerintem semmi probléma nincs, sokan ennél idősebben is elkedzik akár az orvosit is. Koleszba tudsz menni + pályázz ösztöndíjakra, menj állami képzésre. Ki lehet jönni anyagilag. Ha ezt szeretnéd csinálni akkor vágj bele. Akár kérd pszichológus segítségét hogy azt a biosz érettségis traumát feldolgozd
ma 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!