Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy működik az egyetemi...

Hogy működik az egyetemi felvételi, ha gimi után kihagyok egy évet?

Figyelt kérdés

Több egyetem és szak is érdekel valamilyen szinten, de egyelőre egyik sem győzött meg annyira, hogy száz százalékig biztosan oda akarjak menni. Jelentkezni fogok ezekre a szakokra, leérettségizek, de ha utána is bizonytalan vagyok, akkor szeretnék kihagyni egy évet.

Ha aztán olyan szakra mennék, ahova

jelentkeztem és felvettek, vagy egy teljesen másikra, amihez esetleg nincs meg a szükséges tárgyból az érettségim, akkor mi a teendő? Az idei pontszámom jövőre is ugyanúgy érvényes lesz?

dec. 10. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A pontszámaidat az érettségid és egyéb eredményeid alapján számolják. Nem veszik el egyik sem. Ha változnak a követelmények, a pontszámod is változhat persze, de bármikor lehet felvételizni, ugyanúgy működik.
dec. 10. 19:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Okés, köszönöm

És ha közben rámjön, hogy hűdenagyon szeretnék érettségizni mondjuk biológiából, mert találok egy szakot, amihez kéne, akkor hogy tudom letenni?

dec. 10. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor csak jeletkezned kell az adott tárgyra és kifizetned az árát. Ha van már érettségid akkor bármilyen tárgyból leteheted.

A jelentkezés menete fent van az oktatási hivatal honlapján.

dec. 11. 05:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Jelentkezel, felvesznek egyre.. meggondolod magad, akkor nem iratkozol be és jövőre újra jelentkezel ahová gondolod. Ugyanazzal az érettségivel, az mindegy mikor érettségiztél.

Ha olyan szakot nèzel ki ahová nem elég a meglévő érettségid, akkor újra érettségizel, abból az egy vagy két tárgyból ami pluszba kell neked vagy ha javítani szeretnél valamiböl.

dec. 15. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!