Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek hagyjam engedjem...

Szerintetek hagyjam engedjem el ezt a tárgyat?

Figyelt kérdés
Sajnos nem lett meg az aláírásom az egyik tárgyból, ám javíthatnék csütörtökön, de az egész féléves anyagból, ami elég lehetetlennek tűnik, úgy, hogy rengeteg vizsgám van. Nem igazán érzem, hogy sikerülni fog, de tény, hogy akkor egy másik félévben újra kéne járni az egészet. Vagy koncentráljak inkább a többire, ami meglett?
dec. 10. 12:21
 1/10 A kérdező kommentje:
Igen, készülhetettem volna többet rá.
dec. 10. 12:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez 3 nap, a vizsgaidőszak még csak most kezdődik (kezdődött?) el. Én a helyedben megpróbálnám, legrosszabb esetben nem sikerül. De hidd el, tapasztalatból tudom, hogy ritka pocsék érzés az, amikor január közepén ott ülsz, hogy vége mindennek, van még két heted, és akkor jössz rá arra, hogy basszus, ha most lenne ott a lehetőségem, hogy 3 napot készüljek erre a vizsgára, akkor tuti megcsinálnám.
dec. 10. 12:32
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Akkor újrajárod, szerintem felesleges az idődet pazarolni rá
dec. 10. 13:05
 4/10 A kérdező kommentje:
3. Igen, szerintem is ez lesz talán a célszerűbb döntés. Inkább arra koncentrálok, ami már biztosan megvan.
dec. 10. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
A vizsga időszak arra van, hogy vizsgázz, tanulni a szorgalmi időszakban kellene. Ha minden nap csak fél órát tanultál volna, akkor nem kellene ilyeneken aggódni. Én anno napról napra tanultam, vizsga időszakban csak átnéztem mindent még egyszer. Besűrítettem a vizsgákat két hétbe, mivel fel voltam készülve, aztán egész január szabad volt. Most egyetemi tanár vagyok, és sajnos még mindig a többség csak vizsga időszakban tanul. Az ilyen tudás lófityfirittyet sem ér.
dec. 10. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5 ez milyen szak?

Kérdező te milyen szakra jársz?

Azért az sem mindegy

A napi fél óra tanulás az semmi, az max azoknak elég akik nagyon tehetségesek, gyorsan tanulnak egy olvasásra. Nyilván nem véletlenül lettél egyetemi tanár #5. De a szakok többségében ez nem kivitelezhető, főleg ahol amúgy is sok óra/beadandó van év közben. Lehetetlen mindenre készülni szorgalmi időszakban + addigra el is felejti a tanultak nagy részét.

dec. 10. 13:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Földrajz-matek tanári amúgy.
dec. 10. 13:44
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Én jogász vagyok, én is tanultam szinte minden nap két órát, és vizsga időszakban csak átfutottam az anyagot. Így lesz megalapozott a tudás. Pont az a tudás, amit ukmukfukk megtanulnak csak a vizsga időszakban, el is felejtődik hamar. Pont ugyanazt a stratégiát alkalmaztam, mint amit a tanár leírt előttem. Én nem voltam zseni, sőt, nagyon sokan jobb képességűek voltak nálam. Sokan azt hiszik, a szorgalmi időszak csak bulizásra való, a vizsga időszakban meg megőrülnek. Én az én módszeremmel kényelmesen elvégeztem a jogot, mindenféle megőrülés, éjszakázás és gyomorgörcs nélkül megvolt a négyes átlag (ELTE).
dec. 10. 13:50
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

Nekem szorgalmi időszakban zh-im voltak, de attól még vizsgám is lesz mindenből(összesen 9, és eddig 4 van meg. Mi már 2 hete vizsgázunk), tehát lehetetlen lett volna minden tárgyat megtanulnom, pedig én is tanultam mindennap(a zh-kra). De most meg a vizsgát abból az anyagrészből írjunk, ami a zh-kban nem volt benne...😂😂😂

Úgyhogy én két tárgyra szánok 2 hét felkészülést, hogy ne kelljen egész éjszaka fent lennem, stb. Tervezetem van arról, hogy mikor mit tanulok, mikor miből megyek vizsgázni, stb. Ezeket már szorgalmi időszakban elkészítettem, de ha minden jól megy akkor én is jó időben fogok végezni a vizsgákkal, de még meglátjuk. Ja, és én emellett dolgozom is elég sokat, és eddig nem bukdácsolok, hanem eddig minden zh-m/vizsgám ötös lett. Viszont két nagyon szívós tárgy még csak most jön. A könnyebbeket hagyom majd januárra, amiből nem kell azért 500-600 oldalt megtanulni.

Kérdező, próbáld meg, max nem sikerül.

dec. 11. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező te tudod/te érzed, hogy mekkora a mennyiség, én elmennék megpróbálni mindenképpen hátha görbül, ha nem akkor úgy is csak jövő lesz belőle, de legalább megpróbáltam.
dec. 12. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!