Nemzeti Közszolgálati Egyetemre szeretnék jelentkezni, közigazgatás-szervező alapképzésre. Jelenleg köztisztviselőként dolgozom egy önkormányzatnál. Szeretném elvégezni a szakot, természetesen levelezőin, és államilag finanszírozott kereteken belül.?
Viszont a gond az, hogy “csak” 284 pontom van. Nincsen emelt érettségim, és nyelvvizsgám sem. Egy érettségi utáni 2 éves szakmám van, vállalkozási-ügyviteli ügyintéző, viszont szerintem ez nem ér + pontot.
Szerintetek van-e esélyem, vagy engedjem el ezt a történetet? 😁
Ha nem elég a pontod, akkor engedd el, ha pedig elég akkor hurrá.
Nem értem a kérdést. Megnézed az előző évek ponthatàrait, amiből ki tudod következtetni
Szia!
Sajnos a felvi jelenleg csak a 2025 februárban induló képzéseket listázza, így 100%-ra nem tudom megmondani, de úgy tudom, hogy kell emelt érettségi.
A legjobb amit tehetsz, hogy jelentkezel mondjuk emelt nyelvi érettségire (pl angol emelt érettségire) és reméld, hogy történelem érettségivel lesz elég pontod bejutni. (A ponthatár mindig az utolsó felvett ember pontszáma) Ha beszélsz egy idegen nyelvet szerintem bőven feltudsz készülni a májusi érettségire.
"Egy érettségi utáni 2 éves szakmám van, vállalkozási-ügyviteli ügyintéző, viszont szerintem ez nem ér + pontot."
Írj a felvinek emailt és kérdezz rá (de szerintem sem.)
Ha tegyük fel, hogy nem kell emelt érettségi, és nem mész el emeltezni belőle (ami nem ártana, mert angol emelt 60%-tól B2 nyelvvizsgának felel meg, nőhet a fizud) akkor is jelentkezz, ingyen van és max nem vesznek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!