Nataaliavok kérdése:
Melyik itthoni egyetemen jó az építő mérnök képzés?
Figyelt kérdés
Nem építész!! Építő mérnök, nem ugyanaz a kettő. Esetleg ha valaki tanul ebben és tudna válaszolni ő ajánlja e ,milyen érettségivel érdemes menni illetve kicsit mesélni róla annak hálás lennék.dec. 1. 13:06
A kérdező szavazást indított:
Egyetem
Tanulás
Építő mérnök
10 szavazat
1/3 anonim válasza:
Egy emelt matek érettségi nem ártana. Habar középszintűvel is el lehet végezni bármely mérnök szakot, de első félévben nagy előny. Egyetem választásnál a főváros olyan téren nagy előny, hogy gyakornoki munkát a kepzes utolsó félévében ott a legegyszerubb szerintem találni. Egyébként jók gondold meg az épìtőmérnöki képzést. Szép szerteágazó szakma, de nem tartozik saját tapasztalatom szerint a jól fizetett mérnöki szakmák közé. Info, mechatro, villamosmernoki szakokkal jóval jobbak a lehetőségek fizetések téren de még a gépesszel is. Épìtőmérnökként talán azt fizetik meg ha elmész épìtésvezetőnek valami nagy projektre. De ott reggel 7től este 6ig ott vagy jó eséllyel. Szombatonként is sok esetben pláne nyáron. Heti 40 , napi 8 órát ilyen projekteken el lehet felejteni. És hát ugye a projektek helyszìnei 1-2 évente változnak, kezdőként lehet, hogy az ország különböző tájai között dobalnak majd es mehetsz szállasra. Igazi magánélet gyilkos dolog ez. És ha leosztod mennyi túlórad van akkor az orabered így sem sokkal jobb csak másokkal ellentétben nem heti 40et hanem 50-60 órát dolgozol. Masik irány az alkalmazott tervezés ami viszont tényleg keveset fizet itthon az esetek többségében ebben az iparágban. Vállalkozóként lehet jó is ez, de sokkal többet nem bìr el a hazai kis piac. Most megint pangás van, sokan egymás alá igergetnek ismét. Egyebkent epitesz szakma is elég hasonló ilyen téren mint az epìto. Jelenleg szakmában dolgozo epìtőmérnökkent írom ezt neked. Ezek általában egyetemi nyíltnapokon kevésbé hangzanak el.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon korrekt választ. Valóban egyetemi nyíltnapon erről nem beszélnek ennyire őszintén.
dec. 4. 09:01
3/3 anonim válasza:
Én igencsak végig gondolnám a választást. Persze ez az én véleményem, a döntés pedig a tied. Utólag egy villamos vagy mechatroval sokkal jobban jártam volna. ( infóval meg pláne)De még a gépesszel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!