Meg fogok bukni matekból, mit csináljak???
Mindenkinek van ilyen.
Nekem a történelem és irodalom volt.
Emelt matek, fizika könnyedén 5-ös. de irodalomból és történelemből vért izzadtam a kettesért.
Ha nekem sikerült akkor neked is fog. csak foglalkozz vele sokat. Esetleg külön tanár.
A matek-képesség valóban születési adottság.
Viszont a mai magyar iskolai matek tananyag olyannyira könnyű, hogy közepes adottságokkal is simán kellene mennie. Pláne az átváltás még nem is egy absztrakt dolog, általános iskolai alap tananyag.
Ha ennyire nem megy, akkor lehet, hogy valami részképesség-zavarod van.
Ki kellene vizsgáltatni, hogy diszkalkulia, vagy más tanulási zavar van-e a háttérben.
Az 1+1 gondolom még ment. A teljes matematikának ez az alapja.
Az első nehézség, valószínűleg nálad is a szorzótábla fejből való megtanulása volt.
Ezt erősítsd, gyakorold, és utána lépésről lépésre pótold be.
Így a matek lesz a legkönnyebb tantárgyad, amit tanulni sem kell.
"Mindenből négyes ötös vagyok de a matek az valami katasztrófa."
Diszkalkulia. Még érettségi előtt végig kell zongorázni a dolgot, mert ha még előtte nem lesz meg a szakértői véleményed a könnyítési javaslatokkal, vagyis ha nem kapod meg már az érettségi előtt a többletidőt, stb., akkor majd az érettséginél sem kaphatod meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!