Mi történik ha három tárgyból bukok az egyetemen?
Sziasztok, ha bukok két kötelező és egy szabadon választható tárgyból, az e félévi KKI-m kb 1,90-2 között lesz. Első féléves vagyok, nem tudom, hogy lesz-e bármi retorzió, vagy csak majd a második félév után, ha nem lesz meg akkor sem az átlagom?
Van bármi, amit tennem kell ezügyben?
Átsorolás csak nyáron van és ott nem a KKI-t nézik, hanem a súlyozott átlagot. A bukott tárgyak ebbe nem számítanak bele, úgy számolják, hogy teljesített kredit*érdemjegy/teljesített kredit. Ha a teljesített tárgyaid jól sikerülnek, akkor rossz átlag miatt nem fognak átsorolni, max az lehet probléma, ha így nem lesz meg a 18 kredited, de ebben az esetben is majd csak nyáron raknak át.
Annyi következménye van ennek, hogy így nyilván esélytelen vagy kövi félévben a tanulmányi ösztöndíjra és természetesen a kötelezőket újra fel kell majd venned, ami miatt lehet, hogy csúszol 1 évet. Illetve nem tudom melyik egyetemről van szó, de nálunk ilyen átlaggal (ha kolis vagy) kiraknának a kollégiumból vizsgaidőszak után, de ez nem biztos, hogy mindenhol így működik.
A második félév után tudnak átsorolni önköltséges képzésre, ha államin vagy, ennek megvannak a feltételei, egyetemtől függ. ELTE-n pl két félév alatt minimum 36 kreditet kell teljesíteni és (talán, nem emlékszem pontosan) 3.0 -s átlagot kell teljesíteni.
Gonosznak fognak tartani, de egyetértek a 2. válaszolóval. Ilyen átlaggal én átgondolnám a helyedben, hogy biztosan ez-e a hivatásom, célom, jó helyen vagyok-e.
Nem baj, ha nem végzel egyetemet, vagy váltasz, de ha ennyi motivációd van, hogy éppen csak meglesznek a tárgyaid, nem biztos, hogy bármire is vinni fogod ezen a területen.
A cégeknek mutogathatod a diplomádat, de le se szarják, ha a tudásod nem lesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!