Történelemből létezik felkészítő weboldal? Tippek töri tanuláshoz?
Olyasmire gondolok, mint matekból a mateking. Befizetsz egy összeget és fél évre megkapod a hozzáférést az előre felvett anyaghoz. Témakörökre van bontva, bármennyiszer megnézheted, feladatok vannak minden témához és felöleli a teljes érettségi követelményt. Személy szerint emelt történelemre készülök. Nincs kitűzött célom, inkább csak magamhoz mérten minél jobb eredményt szeretnék elérni.
Tudom, ott a tankönyv, vannak YouTube-on jó töri sorozatok, ezenkívül oldogathatom az előző évek érettségi feladatsorait, sőt van olyan weboldal is, ahol témakörökre vannak bontva ezen feladatok. De mégis valami összeszedettebre gondoltam, hátha létezik ilyen. Ne úgy kelljen innen-onnan összeszednem minden apróságot.
Járok minden héten csoportos felkészítőre és brutál sok az új infó. (Nagyon sok jegyzetet készítek óra közben.) Az a baj az ekkora mennyiséggel, hogy nem tudom csak úgy megtanulni, hogy olvasgatom, esetleg megpróbálok magam visszamondani a történéseket, hanem szükséges, hogy valami interaktív része is legyen, például feladatmegoldás a vázlataim használatával, mert másképp nem vésődik bele a fejembe a tudás. Érettségiken kívül hol találhatok még ilyesféle feladatokat?
#1 Írtam. "Személy szerint emelt történelemre készülök."
Hallottam már erről az oldalról nem egyszer, de nem igazán néztem még utána.
Ilyen nagyon belemenve, extra dolgokat az írásbelire tök felesleges megtanulni. A könyv lefedi teljes egészében az anyagot, és igazából abból se kell minden név meg évszám. Fent van a részletes követelmény erre vonatkozóan.
A szóbeli az más, arra hasznos a sok + tudás, de arra meg ráérsz készülni ha vége az írásbelinek. Addigra elfelejted úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!