Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Történelemből létezik felkészí...

Történelemből létezik felkészítő weboldal? Tippek töri tanuláshoz?

Figyelt kérdés

Olyasmire gondolok, mint matekból a mateking. Befizetsz egy összeget és fél évre megkapod a hozzáférést az előre felvett anyaghoz. Témakörökre van bontva, bármennyiszer megnézheted, feladatok vannak minden témához és felöleli a teljes érettségi követelményt. Személy szerint emelt történelemre készülök. Nincs kitűzött célom, inkább csak magamhoz mérten minél jobb eredményt szeretnék elérni.

Tudom, ott a tankönyv, vannak YouTube-on jó töri sorozatok, ezenkívül oldogathatom az előző évek érettségi feladatsorait, sőt van olyan weboldal is, ahol témakörökre vannak bontva ezen feladatok. De mégis valami összeszedettebre gondoltam, hátha létezik ilyen. Ne úgy kelljen innen-onnan összeszednem minden apróságot.

Járok minden héten csoportos felkészítőre és brutál sok az új infó. (Nagyon sok jegyzetet készítek óra közben.) Az a baj az ekkora mennyiséggel, hogy nem tudom csak úgy megtanulni, hogy olvasgatom, esetleg megpróbálok magam visszamondani a történéseket, hanem szükséges, hogy valami interaktív része is legyen, például feladatmegoldás a vázlataim használatával, mert másképp nem vésődik bele a fejembe a tudás. Érettségiken kívül hol találhatok még ilyesféle feladatokat?

nov. 24. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Rubicon

Közép kéne?

nov. 24. 11:27
 2/9 A kérdező kommentje:

#1 Írtam. "Személy szerint emelt történelemre készülök."

Hallottam már erről az oldalról nem egyszer, de nem igazán néztem még utána.

nov. 24. 11:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A tankönyvből teljesen jól fel lehet készülni, semmi értelme tételeket tanulni, összefüggésében kell látni a dolgokat
nov. 24. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nagyon belemenve, extra dolgokat az írásbelire tök felesleges megtanulni. A könyv lefedi teljes egészében az anyagot, és igazából abból se kell minden név meg évszám. Fent van a részletes követelmény erre vonatkozóan.

A szóbeli az más, arra hasznos a sok + tudás, de arra meg ráérsz készülni ha vége az írásbelinek. Addigra elfelejted úgyis.

nov. 24. 12:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak mint mondtam, a puszta olvasás nem segít a megjegyzésben. Nem értem, hogyan kell humán tantárgyakat tanulni. Csak feladatok megoldásával marad meg az aktív memóriámban. Ezért gondolkoztam ilyen interaktív dolgokban. Vagy legalább lenne valami vizuális visszacsatolás is, mert nagyon vizuális jellegű a memóriám. Akár filmek is segíthetnek, csak azokat meg laikusként nem tudom eldönteni, hogy mennyire valósághűek, mert ugyebár sok mindent utólag kiszíneznek szórakoztatás céljából. Vagy gondolkoztam már olyasmi helyeken, mint például a Terror Háza. Voltunk már ott osztálykiránduláson és sok minden megmaradt, mert tudok képeket, élményeket kapcsolni az infókhoz.
nov. 24. 13:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Aki nem kiemelkedően jó képességű, annak nem marad meg egy olvasásra. Ezt be kell magolni, addig ismételgetni magadban amíg nem tudod. Egy emeltre kevés lesz az gyakorolsz feladatokat.
nov. 24. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
#5 Az jutott eszembe, hogy pl. a chatgpt-t meg lehet kerni, hogy allitson ossze feladatokat. Csak meg kell adni, hogy mibol szeretned.
nov. 25. 07:18
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 Na, mondjuk erre nem is gondoltam, pedig tényleg nagyon jó ötlet! Köszi!
nov. 25. 15:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Rubicon mesterkurzus.
nov. 26. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!