Obádovics Gyula matek könyvével meg lehet jól tanulni a matekot?
Nem vagyok jó matekból, de szeretnék egy jó középszintű matekérettséget írni. Obádovics Matematika könyvének tanulmámnyozásával lehetséges?
Most Péter rózsa Játék a végtelennel könyvét olvasom, hogy játékos formában érthessem mag a matekos logikát.
Szóval ez így lehetséges?
Ha nagyon türelmes vagy ehhez, nagyon szereted a területet és van hozzá megfelelő attitűdöd.
A leírásod alapján Te nem ilyen vagy. És az én személyes tapasztalatom is az, hogy referenciakönyvnek jó, nem tankönyvnek.
Szerintem a középiskola tankönyvek bőven jók erre, főleg mert sok a gyakorlási lehetőség. Emellett van rengeteg videó is szerte az interneten
Ebből: "Nem vagyok jó matekból"
Ha valaki olyan, hogy gyönyörködteti a matematika, az absztrakt levezetések, arra külön tanulás nélkül is ráraragad órán elég.
Másnak más megközelítés, hozzáállás kell ehhez a tárgyhoz, főleg ha kifejezetten nem is szereti. Nincs ezzel semmi gond.
Először is, az, hogy nem vagy jó matekból, csak egy jelenlegi állapot. (illetve az sem mindegy, hogy ki mondja ezt...)
Fejleszthető a matektudásod, de legfőképpen a motivációd és a hozzáállásod fog számítani.
Röviden a kérdésedre válasz: lehetséges, de ha egyedül csinálod, és állítod, hogy nem vagy jó matekból és az úgy is van, akkor a nehezebb utat választottad, az kb tuti. A tanulmányozás biztosan nem elég, rengeteg gyakorló feladatot kell végigpörgetni. Érted, ha nézem a Ronaldot vagy Messit a tv-ben focizni, attól én még nem fogok tudni úgy focizni. Le kell menni a pályára és csinálni a gyakorlatokat. Ugyanez a mateknál, hiába nézed, az kevés.
Magántanárként én nem azzal a könyvvel kezdenék, illetve én nem azt javasolnám. Ha egyedül csinálod, akkor egy jó középszintű érettségihez kezdetnek jó a korábbi évek feladatainak végigpörgetése, önálló gyakorlása. Megcsinálsz egy jópár feladatsort, mondjuk 3-at. Utána kiderül, hogy vannak-e olyan témakörök, amik nagyon nem mennek, illetve amik a megoldókulcsból sem érthetőek számodra. Ezekre érdemes lehet egy tanár segítségét kérni. Vagy ha nagy a kitartásod, akkor utánajársz a témakörnek és megpróbálsz magad rájönni a hogyanjára és a miértekre.
Az biztos, hogyha saját magad jössz rá, az sokkal jobban elmélyül és később nagy hasznát veszed ennek a tudásnak illetve önálló tanulási képességednek.
Viszont ha nincs időd rá, ami sokszor előfordul egy érettségiző esetében, akkor érdemes lehet tanárt fogadnod. Vele hamarabb érted meg a feladatokat és együtt gyorsabban lehet kipörgetni az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!