Kulturális antropológia mellé milyen szakot tanuljak - közigazgatás, gazdaságtan, szociális munka?
Elég sok helyen el tudom képzelni magam, mert nagy elhivatásom van a társadalomtudományok világába + szociális érzékenység + gyakorlati tudást szeretnék, ami nyitottan hagyja a lehetőségeket, hogy hol helyezkedjek el.
Nem az az elsődleges, mennyit keresek, hanem hogy értelmes tudással részt vehessek a társadalom folyamatainak segítésében, és elsődleges szempont, hogy fejleszthessem magam.
A közgazdaság biztosan adna egy jó alapot, de egy kicsit untat, attól félek, hogy nem ad kontextust valójában, hanem bizonyos készségeket erősít, amit lehet tudni használni a versenyszférában.
Én inkább humán beállítottságú vagyok, de a humán szakokból kiábrándultam kicsit, elvontak, nem adnak alapot.
Ezek mellett érdekelnek a politika és gazdaságtudományok, mert szeretem átlátni a különböző rendszerek működését.
Politikus nyilván nem szeretnék lenni, ahhoz valami külön embernek kéne lenni.
A szociális munka nagyon-nagyon érdekel, de attól félek, hogy bezár a közszférába és hamar kiéget.
Láttam ilyen szakot is, hogy közigazgatás-szervező, aminek nagyon izgalmas tanterve van, de itt gyk-n a válaszolók nagyja azt a véleményt osztja, hogy az is bezár, “becsicskít” aktatologatónak.
Önkormányzati munka fogalmam sincs, milyen lehet a gyakorlatban, viszont a városfejlesztés része szintén érdekesen hangzik.
Bocs a hosszú leírásért, rövidebben nem tudtam.
Az alkalmazott közgazdaságtan valójában nagyon(-nagyon) sokat ad hozzá az antropológiához, csak kevés helyen van. De ez lenne nálam a #1 választás.
#2 pedig a szociológia, és rárepülnék az adatelemzés részére. Élni is kell valamibôl (az pedig NAGYON jól fizet, és érdekes is...).
Végül pedig, praktikus szempontból legalább egy turizmus vendéglátást végezz el -- fekszik az antropológiához is kicsit, de még egyszer: élni is kellene valamiből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!