Ha valakinek nincs elég pontja az orvosi egyetemre, akkor milyen szakra szoktak helyette jelentkezni?

Figyelt kérdés
Még messze van az érettségi, és az orvosi érdekelne, de nem tudom hogy ha az nem sikerül, akkor mire mehetnék helyette.
tegnapelőtt 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Felvi.hu-n minden lehetséges szakot megtalálsz

Pl: gyógyszerész, gyógytornász, mentős, dietetikus, konduktor, ápoló stb

tegnapelőtt 21:14
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
Hát elég változó, nekem pl volt egy szaktársam matek BSc-n aki orvosira akart menni és fizikát tanult órákon. Aztán lebukott egyet, (gondolom másodjára sem sikerült az orvosi), de most nem tudom mi van vele. Egyébként a legtöbben akik orvosira akarnak menni, azok nagyon elkötelezettek és kihagynak egy évet, újrapróbálják. Volt egy osztálytársam, akinek akkor sikerült, amikor én már lediplomáztam és MSc-re készültem. De egy barátnőm csinált 2 félév biomérnökit. Tesóm meg beír majd egy adag más szakot, pl biológus (igaz neki még nincs olyan határozott elképzelése)
tegnapelőtt 21:26
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
#2 nem biztos hogy érdemes, mert akit elsőre nem vesznek fel egyik orvosira sem, az nem biztos hogy jó ha erőlteti, mert a két emelt érettségi semmi az ottani anyagmennyiséghez és annak nehézségéhez képest. Tehát az már alapból kevesebb eséllyel marad bent
tegnapelőtt 21:29
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

Az a barátnőm akiről beszéltem ő elment két félévre mást tanulni, majd kihagyott egy évet, hogy újraérettségizzen, aztán felvették. Most 3-adéves, teljesen jól elvan, talán egy bukott tárgya van, de azért kevesen végzik el bukás nélkül.

Szerintem megéri újrapróbálni, bármi lehetett az első érettségin (pl esetünkben covid). Még elkötelezettebb is lehet az, aki ennyire fókuszált, ennyire akarja. Persze szerintem is van az a pont, ahol el kell gondolkodni (mondjuk a második-harmadik próbálkozásnál)

tegnapelőtt 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

#4 hát én orvosin tanulok, de nem ezt tapasztaltam. Aki így jutott be csoporttársaim közül, az otthagyta fél év után, mert nem bírta.

Persze biztos van ellenpélda is, de szerintem a kérdező jól gondolkodik hogy B tervet is szeretne. Ha nem veszik fel akkor szerintem az egy jel hogy nem neki való ez a szak. Amúgysem csak orvosi létezik

tegnapelőtt 21:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként pont az van, hogy nem akarok minden áron ráfeszülni, ezért is keresek B tervet.

tegnapelőtt 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

#6 nagyon helyes, nincs is értelme. #4 nem a kérdésre válaszolt.

Biosz kémia iránnyal nagyon sok lehetőséged van kérdező.

tegnapelőtt 22:45
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
Még amúgyis nagyon fiatal vagy, addig még éveid vannak hátra, még simán meggondolhatod magad bármilyen irányba
tegnapelőtt 22:46
 9/10 anonim ***** válasza:
68%

Mindenre van példa és ellenpélda, én is azt mondom, mindenki próbálja meg, mert aztán egész életében bánni fogja, hogy nem tette (bár lehet utána meg azt fogja bánni, hogy X milliót beleölt és nem jött össze)

Ha én a helyedben lennék a gyógyszerészt választanám, nyugis állásnak tűnik egyszerű vásárló szemszögéből :D

tegnap 09:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

9 ja, nyugis, csak egyetemen krva kemény kémia van:D és általában a "nyugis" gyógyszer kiadó munkákat sima okj végzettségű gyógyszertári asszisztensek csinálják minimálbér fölött egy picivel. Kutatással már jól lehet keresni, de addig nagyon sokat kell tanulni.

Kérdésre válaszolva pedig: aki kémiát szereti nagyon az gyógyszerészre vagy vegyészmérnökre megy, aki meg a biológiát az általában gyógytornász, edző, ápoló, dentálhigiénikus, védőnő, dietetikus, szülésznő.

tegnap 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!