Introvertáltként hogy győzzem le a bennem rejlő félelmet?
Sajnos csak 8. Általános iskolai végzettséggel rendelkezem, ennek okait nem szeretném felsorolni, a lényeg, hogy bekerültem egy rossz társaságba.
Megbántam és szégyellem, hogy 23 éves létemre semmit nem tudok felmutatni.
Arra gondoltam, hogy elvégeznék egy OKJ-s tanfolyamot, de.
Sajnos nagyon magamnak való vagyok, nehezen nyitok mások felé, eléggé “introvertált” vagyok sajnos. Egy másik városba kellene utaznom ahhoz, hogy legyőzzem ezt a félelmem. De a félelem uralkodik a fejemben sajnos! Pedig tudom, hogy kitartó lennék és ha sikerülne, mennék tovább további tanfolyamokra.
Nem, az introvertáltságnak még mindig semmi köze a gátlásossághoz.
Azt kellene rendbe tenni magadban, hogy miért lenne fontos változtatni, mitől félsz, és egyáltalán mit veszíthetsz azzal, ha bármibe belevágsz.
Nem érdemes azon csámcsogni, mitől lettél ilyen, mikor maradtál le ... Ha csak ezen rágódsz, meg magadat elemezgeted, akkor egyre mélyebbre fogsz süllyedni.
MOST ebben a helyzetben vagy, és simán VÁLTOZTATHATSZ az életeden, ha igazán akarod. Fiatal vagy, rengeteg dolgot megtanulhatsz, kipróbálhatsz még. Csak AKARNI KELL! Miért ne iratkoznál be akármilyen képzésre? Mindenkinek sikerül - neked is sikerülni fog. Valahogy csak elvégezted eddig az iskolát, azóta talán okosodtál is innen-onnan, megtapasztaltad a világot valamennyire, tehát most nagyobb eséllyel kezdhetsz bele bármibe, a szakmatanulásba is, mint tizenévesen. Bármilyen munkában tapasztalatokat szerzel, emberekkel kerülsz kapcsolatba, mindig minden változik, te is fejlődni fogsz. BÍZZ MAGADBAN!
Sehogy, karold át a félelmet és vidd magaddal, illetve amit el akarsz végezni okj tuti nem érettségihez kötött?
(Ne hogy valami olyan tanfolyamot végezz ami "csak igazolást ad, hogy elvégezed, de munkakört nem tölthetsz be vele")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!