Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen irányzatba éri meg...

Milyen irányzatba éri meg tovább tanulni?

Figyelt kérdés
11.osztályban egy viszonylag erős gimiben tanulok Debrecenben, humán szakon. Már lassan mindenki körülöttem eldöntötte hova megy továbbtanulni én teljesen tanácstalan vagyok ezen a téren. Töriből és angolból szeretnék emeltezni. Egyebként a jegyeim nagyrészt ötösök négyesek.Milyen diplomával lehetne könnyen elhelyezkedni, ami humán irányzatú?

nov. 5. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Ha van egy kis eszed, akkor szakmát tanulsz. A diplomák 90 százaléka seggtörlésre való. Orvosi szakra menjél, ha mindenképp egyetem.
nov. 5. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Humán vonalon egy életképes választás az emberi erőforrások szak. A cégeknél a HR menedzsereknek általában viszonylag nyugis állásuk van, rendes fizetéssel.
nov. 5. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
Nincs elég HRes a piacon. Arról ne is beszéljünk, hogy az egyik legfeleslegesebb munkakör.
nov. 5. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
20%
Na a sok agyoniskolázott csak pontozno tud, de érvelni nem. Nem baj legyetek ti az 1000. felesleges diplomások az adott évben. De ne csodálkozzatok, ha majd a segédmunkások jobban keresnek nálatok. 10-20 éve még a szaki is elképzelhetetlen volt. Most meg százszor jobb nekik. Csak idő kérdése és a segédmunkások is jobban fognak élni.
nov. 5. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szakirányzatba és nyelvtudással.

Humánban is csakis a nyelvvel.

nov. 5. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Humánnal nincs túl sok lehetőség sajnos. Joggal könnyen el lehet helyezkedni, az más kérdés, hogy nem sok pénzért. De ha van valami jó polgármester, közjegyző vagy hasonló ismerősöd, akkor be tud nyomni jó helyre. Ha férfi vagy még politikus is lehetsz, nőként sajnos eléggé nehéz feljebb kerülni a ranglétrán.

Elmehetnél esetleg tanárnak. Mifelénk átlag 5-10 ezer forintba kerül 1 főnek 60 perc. Emelt magyar és töri érettségi felkészítőre sokan járnanak. Csoportos órát is lehet tartani. Ez akár egy főállás mellett is jó kiegészítő fizetésnek.

Nyelvtanárokból viszont Dunát lehetne rekeszteni. Ha nagyon jó vagy angolból (nagyon erős B2 vagy akár C1), jó döntés lehet a légiutaskísérő vagy akár pilóta szakma. Ezt a 2-t ajánlanám leginkább.

nov. 7. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!