Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közel 30 évesen milyen szakmák...

Közel 30 évesen milyen szakmákat tudnék tanulni?

Figyelt kérdés
Egy gyárban dolgozom évek óta de szeretnék feljebb lépni,csak az a baj úgy érzem kicsit elkéstem és nem tudom milyen piackèpes szakmát kellene elvègezni más is van így?
nov. 4. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Bármit kitanulhatsz. Estin nekem volt egy osztálytársam, aki már évek óta csomagoló volt egy gyárban, és akkor kezdett el 50 évesen szakmát tanulni. Azóta 2 évente teszi ki, hogy megint szerzett egyet, és rögtön az első szakmája után vállalkozó lett. Évről évre bővíti a vállalkozását, és jól él. Munka, család mellett csinált mindent. Így is lehet.
nov. 4. 09:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Hogy működik ez mostanság nem vagyok tisztában ezzel ki tudnád fejteni?:) köszönöm
nov. 4. 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Vagy esetleg privátban nagy segítség lenne.
nov. 4. 10:06
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Felmész az adott város iskoláinak a weboldalára, ahol laksz és megnézed milyen képzéseket indítanak felnőtteknek. Mivel te már elmúltál 25, így csak az esti jöhet szóba. Kiválasztod mit szeretnél tanulni, aztán az ott leírt módon, és időben jelentkezel. Fel is fognak venni, nem válogatnak. Onnantól heti 2-3-szor lesz délután órád(esetleg szombaton délelőtt is). A hiányzásokat nem veszik általában szigorúan, de érdemes bejárni, főleg gyakokra. Többnyire 2 éves képzések indulnak, de van 1,5-2,5 éves is.

A technikusi képzések bemeneti feltétele az érettségi, ha az nincs neked, akkor marad a sima szakképző(pl.: burkoló, kőműves, ács, klímaszerelő, stb).

Sok érdekes szakma van, de érdemes olyat tanulni amire van is kereslet. Pl gépésztechnikus mindig fog kelleni.

Az első félév után lesz egy ágazati vizsgád, amit muszáj vagy megcsinálni. Ha sikerül, akkor folytathatod a sulit, ha nem, akkor van pót ágazati, bár nálunk senkinek nem kellett pótra mennie.

Szakmunkás/technikusi vizsga előtt felévvel pedig portfóliót kell beadni. Ez egy kisebb szakdolgozatnak felel meg, de a tanárok segítenek neked témát valasztani, meg ilyesmi, tehát nem vészes az sem.

A képzés vége vizsgával zárul, lesz szóbeli, írásbeli és gyakorlat. A szóbeli tételeket ki fogják adni, az írásbelire pedig ha tanulsz folyamatosan akkor nem fog meglepetés érni. A gyakot is meg fogjátok beszélni. Általában mindenkinek sikerülni szokott, elég nehéz ilyen helyen megbukni. Én is túl vagyok több ilyenen is, és talán egy helyen bukott meg egy ember, de az kb azt se tudta arccal előre merre van.

nov. 4. 10:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat .
nov. 4. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!