Érettségi nélkül milyen szakmákat érdemes tanulni?
Sajnos nem sikerült az érettségim és nem tervezem megírni ismét. Egyedül mondjuk a matek nem ment, mindenből írásbeli és szóbeli megcsináltam
és átmentem de a matek sosem ment voltam külön tanárnál is de hiába. 2x is megpróbáltam de ennyi és ezt légyszi ne erőltessétek a válaszokban. Szakiskolám viszont van (műanyagos szak) de ezzel nem sok helyen tudok érvényesülni. Mondjuk eladó biztos nem szeretnék lenni, mert nem szeretek emberekkel foglalkozni és szociális szorongásom gátolna ebben de bármi más lehet. Nagyon nem tudom még mindig, hogy mi akarok lenni, csak tengődök és így huszonévesen úgy érzem el vagyok késve pálya választáshoz csak ilyen egyszerűbb munkák maradnak nekem. Ha esetleg vannak kifejezetten női szakmák annak örülnék ha leírnátok de bármi szakma jól jöhet. Tudom érettségi nélkül nem sok szakma van de hátha van olyan ami még nekem kedvezne. Jelenleg nem érdekel semmi, így bárminek neki kezdenék amire kicsit is felfigyeltem. Virágkötőt gondoltam mert azt érdekel valamennyire de az a gond, hogy nincs nagyon kreatív gondolkodásom ami ide kellene bár nem tudom gyakorlatban ez mennyire lényeges de virágkötő szakma pont illene hozzám, ahogy néztem ehhez nem kell érettségi. Mondjuk érettségi nélkül is megvagyok azóta, kaptam sok álláslehetőséget és találtam munkákat de mégis jobb lenne pl.egy virágkötő szakma mint véletlenszerűen találjak munkát.
Kaptál sok álláslehetőséget? Sounds interresting.
Én diplomával ütköztem éppen nehézségekbe. Írd meg a matekot. Már csak egy kevés választ el az érettségitől.
A szociális szorongás meg olyan dolog, hogy lehet kezelni. Nem kell beletőrödni ezekbe a dolgokba.
Női szakmák valóban nem igazán vannak érettségi nélkül, amivel lehet is mit kezdeni…kár lenne ha csak egy tantárgy miatt nem lenne meg az érettségid, mindenképp azt javaslom, első körben tedd le ami hiányzik, mert kell az érettségi, hogy jobban tudj boldogulni, tovább képezni magadat!
Ami amúgy eszembe jutott elsőnek a műkörmös, vagy dajka esetleg. Mondjuk utóbbihoz ma nem árt protekció is valahova bekerülni, nehéz ezzel elhelyezkedni. Varrónő szakmát is szerezhetsz érettségi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!