Történelem vagy Politológia? (Egyetem)
Teljesen mindegy, ma már semmiféle tudomány nem tudja nélkülözni az informatikát, mert anélkül eljelentéktelenedik.
A politológus szondáz, lesz egy hatalmas adattömege és ezt elemzi informatikai eszközökkel. Ha nem teszi, a kutya se figyel rá.
A történész olvas. Régi irományokat, akár nagyon régieket. Lesz egy hatalmas adattömege és ezt elemzi informatikai eszközökkel. Ha nem teszi, a kutya se figyel rá.
Szerintem ezek alapján a tanárral járnál a legjobban. Mondanám, hogy pszichológia, de ott meg nagyon sok a biosz, matek, de felvételit meg lehet írni, nyelvből, töriből. Csak akkor a bentmaradás a kétes.
Én a helyedben egy nyelvtanári szakot végeznék egy történelemmel. Ez megadja a lehetőséget arra is, a nyelv miatt, ha mégsem tetszik, hogy nagyobb multinacionális cégeknél elhelyezkedj, illetve most nagyon lassan, de elkezdtek emelkedni a tanári bérek is.
Amit még tudok javasolni az az Ájtk-n a személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatás szak. Itt is kb hasonló a fizetés mint a tanároknál. Egyik ismerősöm nem tudta mi legyen erre jelentkezett, a hr-hez tudta hasonlítani, illetve azt mondta irodai munka jellege van.
Ha már a pszichológiánál járunk. Ha ma megpróbálod megtalálni a legkurrensebb pályát, nem fog sikerülni (legfeljebb véletlenül). Ennek két oka van. Egyfelől ebben az országban lassan az sem biztos, holnap felkel-e a nap. Másfelől észreveheted, a feltételek rendkívül gyorsan változnak. Ami ma jónak tűnik, az holnap jentéktelenné válhat. Attól függően, a világgazdasági harcban éppen ki nyerő.
Lehet nem ismerni az informatikát és finnyásan lehúzni, de megjegyzem, a MI éppen feltörőben van. Annyira, hogy 3-4 mogul kezében van. Egyik a Google. És nem az lesz a probléma hamarosan, hogy lesz-e elfogadható fizetésed, az sem, munkanélküli leszel-e, inkább az, eljelentéktelenedsz, semmire sem leszel jó, mert a MI gyorsabb, pontosabb és jobb nálad. Ráadásul nem kér fizetést. Na persze az itteni elmaradott gazdaság alapján döntve gondolhatsz bármit. Legfeljebb majd később szembesülsz vele, hogy tévedtél. Akkor már késő lesz. Ma viszont a kutya se törődik vele, nyüstölik a ChatGT-t és élvezkedednek.
Vészmadárkodok? Tudod én már úgy vagyok ezzel, a véleményemet elmondom arról, amit tapasztalok, de nem érdekel, ki mit gondol róla, e végletekig manipulált világban sorozatosak a rossz döntések és siránkozások. Vagy éppen a nagy mellényű ostobaság. Megfontolt döntés alig. Ezért egyelőre még elmondom, amit gondolok, de elsősorban a magam jólétével kell foglalkoznokm, mert itt segítséget kapni lehetetlen. Ha nem találod fel mgad, senki sem fog siratni. Tudod, ahogy az egyik (ma már miniszter) senkiházi rongy ember mondta: annyit érsz, amennyi a pénzed. Itt ez a törvény. Ma még másutt más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!