ELTE-ÁJK vélemények?
Elsősorban oda járó hallgatók véleménye érdekelne, az elmúlt (pár) évből. Alapvetően humán érdeklődésű vagyok (irodalom, töri, filozófia és művtöri fakt), de legjobban a töri, azon belül is a modern történelem, különösen a politika, diplomácia érdekel. Nekem való a politológia az ÁJK-n? Sok mindent hallottam a karról, hogy jók a tanárok, de azt is, hogy sznobok járnak oda... Ez igaz? Milyenek a tanárok és a közösség?
Köszi a válaszokat!
Én az ELTE ÁJK-ra járok, jogász szakra. Úgy gondolom, hogy ha érdekel a politika és a diplomácia, akkor a politológia jó választás lehet számodra, mert koncentráltabban ezekre fókuszál a képzés. Ugyanakkor szerintem fontos hangsúlyozni, hogy a politológia BA diplomával nehezebb szélesebb körben elhelyezkedni. A jogi karon is lehet politikával és diplomáciával foglalkozni, bár inkább másodévtől.
Én a jogon kedvelem a tanárok többségét. A legtöbben nagyon kedvesek és korrektek, de sajnos akadnak kevésbé segítőkészek (enyhén kegyetlenek) is, bár szerintem ez minden egyetemen így van.
Nálunk a közösség jó szerintem, bár ez szerencse kérdése is, hogy kikkel ismerkedsz meg az első naptól. Mindenki megtalálhatja a maga baráti körét, de nem feltétlenül elsőre. Szakkörökön, előadásokon, szemiken, versenyeken, TDK-n, bulikon, beülős estéken, stb. mind meg lehet ismerni új embereket, és kialakítani egy baráti kört.
Remélem segített a válasz!
Igaz, nem mai a kérdés, de aki a jövőben találkozik a kérdéssel, segíthet neki.
ELTE-ÁJK jogász szakára járok,ha jogot akarsz tanulni, NEEE! az ELTE-re menj. A közösség jó, azt tapasztaltam, hogy ahol tudunk segítünk egymásnak, de az oktatók arrogánsak, lekezelőek, minősíthetetlenül beszélnek veled, egy-egy tanszék oktatója kedves és igyekszik tényleg tanítani,de sajnos a legtöbb oktatót nem is értem minek ment tanítani,csak hogy említsek párat, a nemzetközi jogi tanszék, alkotmányjogi tanszék és hogy ki ne hagyjam a kedvencem a GT..stb kegyetlenül tönkretesznek, ha vérszagot kapnak. Rengetegen hagyják ott az ELTE-t, a beszámolójuk alapján a Pázmányon, Károlin nevetve végig csinálják, míg az ELTE-n a beugró dolgozatokhoz is beugrót iratnak. A hírneve jó, de köszönő viszonyban sincs azzal a színvonallal, amit mutat magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!