Taisia kérdése:
Szervusz! Alap -, mester-és doktori fokozatot szeretnék szerezni Magyarországon kormányzati támogatással. Mekkora a verseny? Mennyire reális ez? Hazámban már kaptam kormányzati támogatást, de nem érzem magam magabiztosnak.
Figyelt kérdés
Nemrég szereztem meg a magyar állampolgárságot. Tudok magyarul és angolul kb. C1 szinten.
Mondd meg nekem, hogy hol lehet találni olyan embereket, akik már megkapták az állami támogatást tanítás, matematika.
tegnapelőtt 19:46
2/4 anonim válasza:
Felvi.hu, a jövő szeptemberben induló képzések még később kerülnek fel.
3/4 anonim válasza:
A 2025-ös képzések a Felvi.hu-n lesznek meghirdetve és jövő év elején kell majd jelentkezni. 12 államilag támogatott féléved lesz, ebbe alap-és mesterképzések ideje beleszámít. A doktori képzés más. Ha meg lesz a mester diploma, akkor doktori iskolába kell jelentkezni, az 8 félév és az külön támogatott. Kell keresni olyan egyetemet és témát, amit kutathatsz abban a doktori iskolában.
4/4 anonim válasza:
A jelentkezők nagyon nagy hányada megkapja, szóval a verseny nem olyan nagy, de egyetemtől, szaktól is függ. Nekem pl. minden ismerősöm elnyerte, minden osztálytársam stb.
Az állami támogatást egyébként Magyarországon majd vissza kell szolgáltatni az államnak vagy azzal, hogy pár évet Magyarországon dolgozol, vagy vissza kell fizetni a félévek árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!