Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lehetek-e tengerbiológus?...

Lehetek-e tengerbiológus? (mégha nehezen is:))

Figyelt kérdés
12.-es biokémia szakon tanuló vagyok. Érdekelne a tengerbiológus szakma, de nem tudom, hogy késő-e erre rájönni és hol lenne érdemes érettségi után tovább tanulni. A biológia szak mennyire állna közel ehhez? Tudom, hogy nem abból áll a szakma, mint ahogy a dokumentumfilmekben van az egész, csak érdekelne, hogy vehetném-e számításba ezt az opciót.

okt. 19. 17:41
 1/3 anonim ***** válasza:
97%
Idehaza kizárt.
okt. 19. 18:07
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg komolyan gondolod, akkor jobb ha már az egyetemet is külföldön végzed.
okt. 19. 23:01
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Itthon csak hidrobiológus lehetsz, hidrobiológus MSc után, amivel az édesvizekkel foglalkozhatsz. Itthon már csak azért sincs tengerbiológia mesterképzés, mert nyilvánvalóan a gyakorlati oktatást nagyon nehezen lehetne megoldani.

Ha mindenképp tengerbiológus szeretnél lenni, akkor csak külföldön sikerülhet. Jó hír, tudtommal már Horvátországban is van tengerbiológus MSc angol nyelven.

okt. 20. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!