Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy lenne a legtöbb esélyem...

Hogy lenne a legtöbb esélyem bejutni jogra?

Figyelt kérdés

Üdv,

Jövő évben kezdeném el az érettségit, egy esti iskolában, és jogot szeretnék tanulni. Mivel szakmunkás bizonyítványom van, így kezdhetnék a 11. évfolyamban. A gondot az okozza, hogy valószínűleg a legtöbb tantárgy gondot okozna, mivel 29 éves vagyok, és évek óta nem tanultam pl. matematikát. Történelem középszintre már most elkezdtem készülni, így jövőre már tudok foglalkozni az emelt szinttel. Angol, és német nyelvet beszélem-Angol erősebb -, így arra gondoltam, hogy a fő fókusz egy erős emelt történelem lenne, egy angol emeltel, valamint egy német B1-el. A többi tantárggyal annyit foglalkoznék, hogy ne legyen velük gond az érettségin.

A kérdés az lenne hogy az új számításban mennyi esélyem lenne így? Esetleg van valami lehetőség, amit nem vettem számításba?

Esetleges hibákért elnézést kérek, a telefon itt-ott belenyúl az angol bill. végett.

Válaszokat előre is köszönöm, és további szép napot! :)

okt. 15. 14:55
 1/1 anonim ***** válasza:

Angolul mindenképp tanulj sokat. Ha kell, akkor tanárral, vagy nyelvsuliban.

Emellett még fontos, hogy a törid jó legyen, ha lehet akkor emeltezz is belőle. A magyar sem árt, ha abból is csinálsz egy jó emeltet.

Angolod minimum B2-es szinten legyen, és szerezz nyelvvizsgát is, mert az is ér valamennyi pontot.

Ha ezeket megcsinálod, és jó eredményeket érsz el, akkor be fogsz jutni a kívánt szakra, de sok az a két év. Lehet még változni fog az, hogy mit szeretnél. Én nehezen döntöttem el azt, hogy jogra akarok jönni, de én szeretem nagyon, és nem bántam meg. Ezelőtt még tanár is akartam lenni, meg újságíró.

okt. 17. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!