Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Merre tanuljak tovább? Érdekel...

Merre tanuljak tovább? Érdekelnek az autók és az informatika.

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnátok ajánlani, merre tanuljak tovább ha érdekelnek a járművek és az informatika.

Informatikából elég jó vagyok, emelt szintű érettségit tervezek, emellett angol emeltet már sikerült letennem, nyelvvizsgám is van. Matek az nem az erősségem de 4-5-ös vagyok belőle.

Mivel érdekelnek az autók és jó vagyok informatikából ezért gondoltam, hogy ez egy jó irány lenne mivel manapság már az autókban is elterjedt a technológia.

okt. 9. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mérnökinformatikus/ Programtervező informatikus után egy autonóm-jármű informatikus MSC talán. Esetleg Jármű/gépész/villamosmérnök képzések még talán.
okt. 10. 07:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az #1 által felsorolt mind jó lehet neked, nézz utána mindnek, a hasonlítsd össze a tanrendeket és a BSc után választható MSc-ket, ha nem kizárt hogy tovább maradj.
okt. 10. 13:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen.
okt. 10. 14:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Esetleg egy-két egyetemet tudtok ajánlani? Budapestre tervezek menni.
okt. 10. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
54%

1. Óbudai Egyetem mérnökinformatikus

2. Pázmány Péter Katolikus Egyetem mérnökinformatikus

3. Corvinus gazdaságinformatikus

4. Budapesti Gazdasági Egyetem gazdaságinformatikus és utána gazdinfóról is mehetsz még a fenti válaszoló által említett MSC-re.

Én ezeket jelölném meg a helyedben. ELTE programtervező informatikus nagyon elméleti, főleg matek szak, ha nem az erősséged, akkor azt passzolnám. A BME mérnökinformatikust szintén kerülném, sokat szivatnak és buktatnak.

okt. 11. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
BME mérnökinfósként annyit tennék hozzá, hogy ugyan van egy-két szórótárgy (kinek mi), de ez a "sokat szivatnak és buktatnak" így általánosságban nem helytálló.
okt. 12. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

Ezt pár napja írták itt a BME VIK-ről:

Ha időben el akarod végezni a szakot és nem akarsz plusz éveket feleslegesen egyetemre járni alapképzésre, akkor OE. Annak a diplomája is van olyan értékes, mint a BME-é. Mikor volt ez a gólyatáboros botrány a nyáron, akkor felrobbant a reddit felsőbbévesekkel és volt BME-sekről, akik egészen érdekes dolgokat írtak az odajárókról. Sznobok, saját nyomorúságos életük sérelmeit másokon vezetik le, a tanárok is olyanokat mondanak, hogyha kiteregetik a szennyest az odajárók, akkor rendőrségi ügy lesz belőle. Én ilyen légkörbe nem mennék az biztos. A villamosmérnöki is asszem azon a karon van, ahol idén nyáron betiltották a gólyatáborban az óvszert.

okt. 12. 13:28
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Igen, a szennymédia világhírt csinált az óvszer betiltásáról, ami amúgy már sokéve így volt, és kurvára semmi köze a villanykarhoz, mert egyetemi szinten volt és van tiltva az óvszer (azaz minden karon). De mindennek abszolút semmi köze az oktatáshoz.

Ami releváns:

-Sokan csúsznak, köztük én is.

-Sokan nem csúsznak, minden faszán megy nekik és még dolgoznak is mellette.

-Vannak akiknek a matekos tárgyak a nehezek

-Vannak akik az alap szakmai tárgyakon hasalnak el számomra érthetetlen módon.

Ez ilyen. Az összképet nézve gyanítom tényleg többen csúsznak vagy mennek el a BME VIK-ről máshova, mint a többi egyetemen. Ugyanakkor az oktatási színvonal is magas, még ha az emberek szeretnek is néha panaszkodni egy kicsit, én is szoktam.

A végkifejlet az, hogy járjon mindenki utána a lehetőségeinek, és ezek közül nem kell kihagyni a BME VIK-et sem.

okt. 12. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

+ amit lefelejtettem, pedig ezt aztán teljes magabiztossággal jelenthetem ki:

Mind a közösségi programok, mind szakmai közösségek terén a BME a legjobbak között van.

okt. 12. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!