Milyen egyetemi képzésre menjek, ha nincs kifejezetten olyan szak ami érdekelne?
Szeretnék tanulni, azzal nincs bajom, csak még nem tudom, hogy mi az ami érdekel. Miskolci vagyok, ezért leginkább mérnöki, informatikai, illetve 1-2 közgazdász pályát néztem ki.
Nem akarok kertelni, leginkább a fizetés alapján választottam ezeket, mivel nincs konkrét érdeklődési köröm.
Top3 kinézett szak:
-Villamosmérnöki
-Programtervező informatikus
-Gazdaságinformatikus
Ezek közül melyik a legnehezebb, vagy a legértékesebb a munkaerőpiacon?
Igazából bármilyen véleményt szívesen fogadok.
Azért ezeken a szakokon elég sok hasznos dolgot tanulhatsz, hiszen sokan már a diploma megszerzése előtt elhelyezekednek, vagy sok esetben, nekem programtervező ismerőseim vannak, akik be sem fejezték végül az egyetemet, mert olyan jó állás ajánlatot kaptak.
Szóval ha van türelmed, ezekhez a programozásos dolgokhoz (annyira nem értek hozzá), akkor nagyon ajánlom, ha én újra egyetem választás előtt állnék 99%-ban programtervező infora mennék az ELTE-re.
Az ELTE-t azért írtam, mert az országban elméletileg az ottani programtervező info a legjobb, logisztikai mérnökire jár a húgom, úgyhogy arról tudok mesélni.
Ha érdekel a logisztika és matekosabb, fizikásabb beállítottságú vagy, akkor szerintem szuper, később elhelyezkedés szempontjából sem lesz nehéz dolgod, itt pedig a BME mindenképp. ;)
Amúgy ezeket a szakokat amik érdekelnek gyűjtsd össze és nagyon tudom ajánlani az edukáció kiállításokat, ahol az egyetemi életről is mesélnek, ami szerintem nagyon fontos tud lenni, sőttt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!