Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Turizmus vendéglátás ágazat

Technikum 5 éves

Szakács szaktechnikus

Turisztikai technikus

Vendégtéri szaktechnikus

Érettségi után egyetemre megyek majd tanulni milyen szakirányon tanuljak a végzettségemmel majd?

20/F

okt. 6. 11:30
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
Melyik érdekel belőle?
okt. 6. 11:47
 2/3 anonim ***** válasza:

A turizmus-vendéglátás ágazatán belül mindhárom technikusi irány érdekes lehet, attól függően, hogy milyen területen szeretnél később dolgozni és továbbtanulni. Ha turizmus-vendéglátás területén szeretnél továbbtanulni, az egyetemen a turizmus-vendéglátás szak biztos alapot adhat. Ezen belül pedig specializálódhatsz például:

Gasztronómia és éttermi menedzsment,

Hotel- és szállodamenedzsment,

Nemzetközi turizmus,

Kulturális turizmus,

Rendezvényszervezés.

Gondold át, melyik irány érdekel a legjobban, és mi az, amit hosszú távon szívesen csinálnál!

okt. 6. 14:42
 3/3 anonim ***** válasza:
63%
Saját tapasztalatom alapján nem érdemes turizmus-vendéglátás alapképzésre menni. Dolgoztam külföldön különböző hotelekben és mindegyikben általában sima pincérnek vagy recepciósnak állították be a az erasmusos tanulókat. Otthon nem tudom mi a helyzet, de itt külföldön szerintem nem igazán éri meg.
okt. 6. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!